Calafell prepara un pla de voreres per a diferents urbanitzacions

El cost de la inversió se situa en el mig milió d'euros
Bellamar és una de les urbanitzacions on es milloraran les voreres. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que impulsarà un pla de voreres a diferents urbanitzacions del municipi, que començarà a principis del 2019. L'objectiu és reparar i posar al dia les voreres d'un total de set urbanitzacions, que són les de Bellamar, Mas Mel, l'Estany, Calafell Residencial, Calafell Parc, Mas Romeu i les Brises, a més d'alguns treballs puntuals a Valldemar. Els serveis tècnics han calculat que l'actuació costarà prop de mig milió d'euros.

El pla es durà a terme quan acabi el que s'està fent a Segur de Calafell, a finals d'aquest any. Com a Segur, les actuacions inclouran la reparació, reposició i nova construcció de voreres allà on no n'hi hagi. En cas que, per manca de pressupost, no es pugui actuar sobre les dues bandes, el consistori ha avançat que mantindran la filosofia de deixar, almenys, un costat del carrer ben arreglat per garantir que es pugui passar en bones condicions.

Obres fetes per empreses locals

Ramon Ferré, alcalde del municipi, ha apuntat que els projectes es començaran a redactar el mes de gener i, un cop estiguin llestos, es licitaran les obres, que es faran «amb empreses locals del municipi». Segons Ferré, aquestes són actuacions petites que es repartiran en lots, a diferència del que s'ha fet a Segur, on pel volum de l'obra s'havia de fer l'adjudicació «a una empresa més gran, amb més capacitat tècnica i financera».

Les obres del pla de voreres de Segur es troben ja a la seva recta final. S’hi hauran invertit 1,9 milions d’euros, en unes 300 actuacions a 65 carrers del sector comprés entre la carretera i l’autopista. L’Ajuntament iniciarà aviat les obres de reparació de la vorera nord del Passeig Marítim, també a Segur, molt malmesa per les filtracions de la xarxa d’aigües. El projecte costarà un milió i mig d’euros. També s'està preparant un altre pla de voreres per a Segur Platja, que serà també una actuació de gran pressupost, segons el consistori.

"COMPARTIU: Demanen ajuda per un gos tancat en molt males condicions al Vendrell" "Troben un home mort i la seva dona ferida a Calafell"