Calafell recorda el seu passat amb una sèrie de documentals anomenats 'Memòria'

Són un total de 23 capítols amb el material de la productora Bonavista

Calafell.tv ha estrenat una nova sèrie documental anomenada 'Memòries' en la qual es repassa el passat de la població, a través d'un recull d'imatges i vídeos pertanyents a la productora Bonavista Multimèdia, que ha treballat per l'Ajuntament de Calafell des de finals de la dècada dels anys 80. Junt amb les imatges, moltes de les quals inèdites fins ara, 'Memòries' recull el testimoni de persones vinculades al municipi i a les entitats durant els últims 35 anys

Franz Ganser i Lina González han recollit un enorme material durant els anys de trajectòria professional al municipi, que ara han volgut posar a disposició de tothom, just abans de jubilar-se. En els diferents episodis de mitja hora que s'aniran estrenant, fins a un total de 23, es podran veure esdeveniments com el centenari de la Confraria de Pescadors, el Bot Salvavides, festes ja desaparegudes o els orígens de la gastronomia local.

Dos capítols cada setmana

El de la gastronomia és el tema del primer capítol, estrenat aquest dilluns 25 de febrer, centrat en els plats i el menjar típicament mariner. En aquest capítol es poden veure imatges del Calafell de mitjans del segle XX, Cada setmana, els dilluns i els dijous, s'estrenaran dos capítols de la sèrie documental a Calafell.tv, durant els pròxims tres mesos. També es podran veure a Facebook i YouTube, així com a les projeccions públiques que es faran al Centre Cívic Cinema Iris. 

En aquest sentit, el 5 de març, a les 19.30 hores, es projectarà el capítol 'El Bot Salvavides', i el 19 de març, a les 19.00 hores, el capítol 'El Centenari de la Confraria de Pescadors'. Bonavista Multimèdia disposa de milers d’hores enregistrades, en els diferents suports tècnics que s’han anat succeint al llarg dels darrers 30 anys, des de les antigues cintes U-matic, a les actuals targetes digitals.

Testimonis de l'evolució de Calafell

Franz Ganser apunta que «fent aquesta feina hem vist coses molt diferents de les que havia viscut algú com jo, que sóc nascut a Alemanya i hi vaig viure la meitat de la meva vida, però la valoració que fem de l’experiència és positiva». Per Lina González, aquesta feina els ha permès estar «a llocs als quals la gent normal i corrent rarament pot accedir, i l’evolució de Calafell, de la qual hem estat testimonis, ha estat bona».

També et pot interessar:

La policia de Calafell multiplica els seus ulls amb un nou sistema de videovigilància.

"Ceramistes experimenten la màgia del foc al Vendrell" "Netegen les zones de nidificació del corriol camanegre a Cunit"