Calafell paga un milió d'euros per rescatar les dues últimes llars d'infants privades

L'Ajuntament completa així la remunicipalització d'aquests equipaments educatius
La llar d'infants El Petit Príncep, de Calafell. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Calafell portarà la gestió directa de les quatre llars d'infants del municipi el pròxim curs 2018-2019. Al ple extraordinari d'aquest dilluns, el ple ha aprovat el rescat de les dues llars d'infants que encara tenien una gestió privada, que són la del Rasclet, a Segur de Calafell, i la del Petit Príncep, a Calafell Parc. Aquestes dues llars s'havien tirat endavant mitjançant el sistema «de finançament alemany», en el qual s'havia adjudicat a una empresa la construcció dels dos equipaments i aquesta en portava la gestió durant 25 anys mentre en recuperava la inversió.

El cost conjunt de les dues llars va ser d'uns dos milions d'euros, segons ha apuntat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, al ple, i en el temps que havia passat fins ara se n'havia amortitzat la meitat. Per això, ara l'Ajuntament ha decidit pagar la resta, un milió d'euros, per rescatar la seva gestió i que aquesta passi a ser municipal, tal com ja s'havia fet amb les dues llars que acabaven la concessió el 31 d'agost.

Les llars d'infants mantindran el personal

A partir d'ara, doncs, la gestió de les llars d'infants de Calafell la durà a terme l'empresa municipal CEMSSA. Ramon Ferré ha afirmat que, de cara al pròxim curs, continuarà el mateix personal que treballava a les llars d'infants, un aspecte que preocupava a alguns grups de l'oposició. Un cop acabat el curs, es faran les proves per accedir a les places. Segons Ferré, es fa així «perquè els treballadors actuals puguin preparar-se bé i s'hi puguin presentar», una cosa que si «s'hagués fet ara ràpid» hauria estat difícil. Sandra Suárez, del PDeCAT, ha apuntat que aquesta solució «s'hauria d'haver pres abans» però «no fer patir el personal durant un mes».   

D'altra banda, l'alcalde de Calafell també ha destacat que remunicipalitzant aquest servei es garanteix que les llars estiguin en funcionament, recordant que la del Petit Príncep va estar tancada durant quatre cursos per la manca d'alumnes, segons l'empresa. En aquest sentit, Ferré ha dit que es donava «la perversitat que l'empresa guanyava més diners amb la llar tancada que oberta». El punt es va aprovar amb deu vots a favor i deu abstencions.

"Música popular mallorquina i cinema familiar, al Vendrell" "L'Arboç escalfa motors per la Festa Major amb una 'Holi & Foam Party'"