El retorn de la Gala del Boig i la gran rua, plats forts del Carnaval de Cunit

Un total de 57 grups s'han inscrit per la rua del dissabte
La Rua de Carnaval de Cunit del 2019.   | Toni González
 

Cunit ja es troba immers en els actes de celebració del Carnaval 2020, que es van iniciar el passat dissabte 15 de febrer amb la presentació del Regnat del Carnestoltes, a càrrec de la colla Fiestukis. Un dels actes rellevants d’aquesta edició serà la recuperació de la Gala del Boig de Carnaval, que tindrà lloc aquest dijous 20 de febrer a les 20.30 hores al Casal Municipal, després de l’Arribo i la Festa Carnavalera.

Torna la Gala del Boig

La Gala del Boig de Carnaval torna a Cunit després de dos anys d’absència. Segons ha explicat a TarragonaDigital el seu impulsor, Gonzalo Espino, la nova etapa de la gala vol potenciar «la sàtira», donant-li un enfocament menys crític que els últims anys. Així, l’esdeveniment seguirà premiant les principals errades dels polítics locals, però buscant un to més positiu. «Un dels guardons serà pel regidor que més trepitja el carrer, així remarquem un fet positiu, però que alhora és una crítica per la resta de regidors», apunta Espino.

Entre les nou categories, n’hi haurà dues que es faran mitjançant el vot popular a través de les xarxes socials del Boig del Carnaval. La primera porta el nom de ‘Colla vella fa bon Carnaval’, i premiarà quin és el millor Carnaval de les quatre colles més velles del municipi. El segon s’anomena ‘No tot és Cunit’, i serà un premi «al millor Carnaval petit de la comarca», on es podrà escollir entre els del Vendrell, Calafell, l’Arboç i Cubelles. També s’entregarà el ‘Boig d’Honor’, per a una entitat que promou els actes amb els infants, com és Tocats pel Foc. Guillem Estadella serà, un cop més, el presentador de la gala.

 

Més de 50 grups inscrits per la gran rua

L’altre gran moment del Carnaval de Cunit serà la rua del dissabte 22 de febrer, que començarà a les 18.30 hores des de l’esplanada del costat de l’estació de Renfe. El primer tinent d’alcalde, Jaume Casañas, va explicar en la presentació del Carnaval del Penedès Marítim que s’han inscrit un total de 57 grups, entre carrosses i comparses. El consistori ha organitzat un dispositiu especial, amb un hospital de campanya i un tancament de la zona. També hi haurà més trens de Rodalies Renfe durant la tarda i la nit.

El Carnaval de Cunit s’allargarà fins al dia 26 de febrer, amb diversos actes com el sopar de germanor de les colles carnavaleres del diumenge 23, la festa infantil del dilluns 24, o la rua d'enterrament de la sardina pels carrers del poble del dimecres 26. Es pot consultar el programa complet del Carnaval de Cunit en aquest enllaç.

"➡ Manifestació a Cunit en protesta pels atropellaments a la C-31" "Santa Oliva també augmenta l'IBI dels habitatges desocupats"