Podem no farà cap coalició al Vendrell però s'obre a posteriors pactes amb l'esquerra

Els liles veuen factible un pacte a posteriori amb ERC i Som Poble
Els regidors d'ERC, Som Poble i Sí Se Puede, en una roda de premsa conjunta aquest mandat. | M.G.

 

La possibilitat que es basteixi una gran coalició d'esquerres per concórrer a les eleccions municipals del Vendrell s'allunya. Des de Podem el Vendrell han descartat finalment aquesta opció, tal com ho van anunciar en un acte celebrat aquest passat dissabte al Centre Cívic l'Estació. «Anirem a les eleccions sols, i després sempre pactarem amb partits que facin polítiques socials», ha afirmat la diputada d'En Comú Podem Yolanda López en declaracions a RTV el Vendrell.

El cap de llista de Podem al Vendrell, Òscar Blasco, ha posat noms a aquests partits, recordant que durant l'actual mandat han pogut treballar «temes importants del Vendrell amb els grups d'ERC i Som Poble», i que de cara al futur hauran «de consolidar aquestes polítiques amb aquests grups si volem un govern d'esquerres al Vendrell». D'aquesta manera, Podem refusa la proposta de Som Poble de fer una gran candidatura d'esquerres per concórrer a les eleccions.

Òscar Blasco serà alcaldable per segona vegada

Podem el Vendrell va confirmar fa pocs dies que Òscar Blasco seria, per segona vegada, el candidat a l'alcaldia del Vendrell a les eleccions municipals, en una llista on també hi és l'altra regidora del partit, Verónica Moreno. Tot i que les últimes setmanes, el partit lila mantenia oberta la possibilitat de fer una coalició a tres bandes amb Som Poble i ERC, finalment el partit ha preferit presentar-se sol, ja que creu que així pot ser més factible mantenir els votants i créixer en intenció de vot.

L'any 2015, Sí Se Puede el Vendrell va obtenir 1.394 vots (un 10,38%) el que els va donar dos regidors per primer cop al consistori. De fet, va ser el partit de tots els que es van presentar als comicis que va tenir un major augment en comparació amb les eleccions del 2011. Ara, en un context molt diferent, el partit espera mantenir la seva influència i poder concretar un pacte amb Som Poble i ERC, dos partits que també van treure dos regidors el 2015. 

"El Penedès Marítim demanarà a Territori la gratuïtat del peatge de Cunit" "Cs s'estrena a l'Arboç, Bellvei, Albinyana i Santa Oliva"