Cunit alerta d'un notori augment de la població durant les últimes setmanes

L'alcaldessa creu que els desplaçaments a segones residències són «un acte d'irresponsabilitat»

L'alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, ha assegurat en una entrevista al Diari Més que durant les últimes setmanes han detectat un «notori» augment de població al municipi, relacionat amb gent que s'ha desplaçat fins a la seva segona residència, provinent especialment de l'àrea metropolitana. Segons Carreras, el consistori ho ha pogut constatar amb l'augment dels consums d'aigua, i considera que aquestes actituds són una «irresponsabilitat».

Cunit segueix a la fase zero del desconfinament, ja que pertany a la regió sanitària del Garraf i l'Alt Penedès. En aquesta fase no es permeten els desplaçaments fora del mateix municipi. L'alcaldessa de Cunit creu que molts dels que han vingut ho han fet entre setmana, esquivant els controls policials, i ja s'han quedat al municipi, «aprofitant que treballen des de casa i no hi ha curs escolar».

Un problema en el cas que hi hagi un rebrot

Carreras alerta del problema que això pot suposar en el cas que hi hagi un rebrot, ja que podrien col·lapsar els serveis sanitaris de la regió. De la mateixa manera, l'alcaldessa mostra la seva preocupació per la quantitat de gent que hi ha al carrer aquests dies, sense respectar els horaris ni el límit màxim d'un quilòmetre. Per això recorda que la policia segueix cursant sancions, tot i que admet que està sobrepassada.  

Per altra banda, des del govern de Cunit han donat suport a la petició del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, perquè es diferenciï el sector sanitari del Garraf i l'Alt Penedès dels altres dos sectors sanitaris de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. Aquest fet ha impedit que el municipi entrés aquest passat dilluns a la fase 1, tal com sí que ha fet la resta del Baix Penedès.

"La previsió del Vendrell amb el Turismar, les festes del barri i la Festa Major" "Impulsen diverses millores a la xarxa elèctrica de Cunit"