Cunit consolida el seu servei d'ocupació municipal i aposta per la formació

El servei ocupacional cunitenc agafa un nou impuls amb la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès
Un dels cursos de formació del SOM Cunit. | Cedida

 

El Servei Ocupacional Municipal (SOM) de Cunit ha gestionat des del 2016 un total de 196 ofertes de feina a la seva borsa de treball, per un total de 1.847 usuaris. Són xifres que mostren que el servei s’ha consolidat els últims anys al municipi, especialment des que es van sumar esforços amb la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès, impulsada pels diferents serveis ocupacionals de la comarca i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). De fet, un 32% de les ofertes gestionades pertanyen a aquesta xarxa comarcal.

El govern municipal de Cunit va considerar el servei d’ocupació com una de les prioritats del mandat, en una localitat molt castigada per l’atur després de la crisi. «Amb la frenada de la construcció van pujar molt les inscripcions al SOM», explica la tècnica d’Ocupació, Esther Asensi. Així es va crear el SOM Cunit i es van començar a oferir serveis com els cursos formatius, la formació del certificat de professionalitat (del SOC) o la gestió de convocatòries que vénen del mateix SOC, com ara els plans d’ocupació.

Varietat de cursos pel 2019

Els diferents cursos de formació per a aturats són un dels pilars del servei. Per al primer trimestre del 2019 ja s’han anunciat cursos de cocteleria i barman professional, d’alfabetització digital per a la recerca de feina, de carretons elevadors i transpalet elèctric, de monitor d’activitats de lleure, i de vetllador escolar. En tots els casos es pot inscriure als cursos presentant una sol·licitud al registre de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, o a través de la seu electrònica.

El SOM Cunit també ha renovat completament la seva web, per a fer-la «més intuïtiva i senzilla, i amb una relació més directe amb els usuaris», segons Asensi. A la nova web es poden fer directament les inscripcions per als diferents cursos o a les ofertes de feina que hi ha a la borsa. Les empreses també poden penjar-hi les seves ofertes.

Una sala de co-working en projecció

De cara al futur ja hi ha nous projectes per seguir ampliant l’oferta de serveis, com ara una futura sala de co-working per a emprenedors, que es vol impulsar conjuntament amb la regidoria de Promoció Econòmica. Jaume Casañas, regidor d’Ocupació, remarca que l’actual govern ha volgut «millorar la transparència i la igualtat d’oportunitats per concórrer a les ofertes», de la mateixa manera que s’ha potenciat «el contacte amb les empreses del municipi».

"Banyeres del Penedès recapta 6.000 euros per la Marató de TV3" "Tots els partits del Vendrell condemnen el feixisme i el racisme, excepte PxC"