Cunit es refà de les afectacions causades pel fort temporal

La policia local va realitzar prop de 40 intervencions durant la nit
Els serveis de neteja, al passeig marítim de Cunit. | Ajuntament de Cunit

 

Cunit va resolent a poc a poc totes les afectacions que va deixar el temporal de la matinada d'aquest dilluns 12 d'agost. El municipi baixpenedesenc va ser un dels més afectats, registrant fins a 56 litres per metre quadrat en pocs minuts. Les fortes precipitacions, acompanyades de calamarsa, pedra, una ventada i molta descàrrega elèctrica, van provocar desperfectes i nombrosos danys en diferents punts del municipi, especialment per la inundació de baixos i soterranis.

Un dels problemes més importants va ser els talls viaris i ferroviaris, per la caiguda d'arbres, fins al punt que un cotxe va ser arrossegat fins a la platja a la llera del Torrent d'en Pedro. Les platges també van patir l'afectació del temporal, fins al punt que es va haver de prohibir el bany per la deficient qualitat sanitària de l'aigua. Els serveis municipals van netejar diversos punts el mateix dilluns, i van recol·locar els contenidors de recollida de brossa que havien estat arrossegats per la pluja. També es van retirar les restes vegetals i d'arbres caiguts.

40 intervencions de la policia local

Aquest dimarts han seguit les tasques de neteja, que s'han fet a llocs com la rotonda de la plaça de Jaume I, el pas subterrani del carrer del Tarragonès o l'accés a les platges. Des de l'Ajuntament de Cunit també destaquen que la policia local va fer un total de 40 intervencions durant la nit de la tempesta, i va rebre una vintena de trucades de veïns. Des de Protecció Civil, per la seva banda, van usar un dron de salvament per sobrevolar les zones més afectades i fer una valoració dels danys.

Una de les actuacions més delicades va ser el rescat d'un home de 69 anys que havia desaparegut el diumenge a la tarda. Després de passar tota la nit a la intempèrie, va ser localitzat al matí. L'home havia caigut al torrent de Sant Antoni, però l'abundant vegetació que hi ha havia evitat que toqués la llera i que fos arrossegat per la riuada. Per tenir una idea de l'impacte de la tempesta, en només quinze minuts es va recollir a Cunit gairebé una tercera part del que havia plogut al municipi en tot el 2019.

"L'Ajuntament paralitza les obres d'uns habitatges a Coma-ruga durant l'agost" "La Cursa Solidària Le Méridien Ra del Vendrell i Calafell arriba a la 5a edició"