Cunit tancarà les platges durant la revetlla de Sant Joan per evitar el risc de propagació de la Covid-19

Calafell i el Vendrell vigilaran que no s'hi celebrin festes
Cunit ha anunciat que tancarà les seves platges de cara a la revetlla | acn

Els ajuntaments de Cunit (Baix Penedès) i Cubelles (Garraf) tancaran les platges la nit del 23 de juny per evitar que s'hi celebri cap festa durant la revetlla de Sant Joan i frenar així el risc de propagació de la covid-19. Els dos consistoris ho han confirmat a l'ACN, matisant que sí que permetran l'accés als xiringuitos. Pel que fa a la resta del litoral del Gran Penedès, a Sitges i Vilanova i la Geltrú estan estudiant si prohibeixen els accessos a les platges. En el cas de Calafell i el Vendrell, els dos municipis descarten fer un tancament generalitzat però han advertit que reforçaran la seguretat per evitar que a la sorra s'hi celebri cap festa o concentració de persones que pugui suposar un risc de transmissió del coronavirus.

El primer municipi del Garraf que ha decidit tancar les platges la nit de la revetlla de Sant Joan ha estat Cubelles. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha explicat a l'ACN que la decisió s'ha pres arran d'una circular enviada pel Departament d'Interior a tots els ajuntaments. A la carta, entre altres qüestions, es recomana "evitar les festes multitudinàries i les grans aglomeracions en espais habituals com les platges".

Hugué matisa que l'accés a la sorra estarà tancat, però sí que es permetrà l'activitat als xiringuitos, que tot just es posen en marxa aquest dissabte. «Els volem ajudar i donar una mica d'oxigen», afegeix el regidor. La mateixa decisió l'ha pres durant les últimes hores el municipi veí de Cunit (Baix Penedès).

En el cas del Vendrell, no està previst tancar les platges durant la revetlla però sí que «es farà una vigilància per a què no s'hi facin celebracions, activitats o concentracions». La decisió s'ha pres arran de les recomanacions de Protecció Civil. A Calafell, la previsió és similar. «Es vigilarà que es compleixin els mínims de seguretat», indiquen des del consistori.

"L'Ajuntament del Vendrell limita l'accés a les platges per la revetlla de Sant Joan" "El Museu Deu del Vendrell treu un quadre a la plaça Nova per celebrar el retorn"