Debuta al Vendrell Marrón Tabaco, alter ego del grup Guardafuegos

La formació actua al Lokal Biker aquest dissabte
Actuació del grup Guardafuegos a la Festa Major 2017 del Vendrell. | Cedida 

El Lokal Biker del Vendrell (carrer Josep Maria de Sagarra,8) acull aquest dissabte 11 de gener el debut del grup de rock Marrón Tabaco, un alter ego dels vendrellencs Guardafuegos. La formació està integrada pels mateixos músics de Guardafuegos amb l'afegit de Dani Carbonell a la veu, i ofereix tant temes propis com versions de grups com Neil Young, Tom Petty, The Jayhawks, Creedence Clearwater Revival, The Who o Band of Horses, entre d'altres. El concert començarà a les 22.30 hores.

Projecte paral·lel per mantenir l'activitat

Guardafuegos va impulsar aquest projecte paral·lel després que el grup aturés momentàniament la seva activitat a mitjans del passat 2019, per uns problemes vocals del seu cantant, Rosendo Hernández, dels quals ja s'està recuperant. Per mantenir l'activitat, la banda va sumar el concurs de Dani Carbonell a les veus, que forma part del grup Poison Heart, també del Vendrell, on toca amb un altre membre de Guardafuegos, Oriol Moya.

Amb Carbonell a les veus i Rosendo Hernández a la guitarra rítmica, el grup es completa amb Ferran Robusté al teclat, Marc Guitart al baix, Miguel Martínez a la guitarra i Oriol Moya a la bateria. Per donar un caràcter més singular a la proposta, Marrón Tabaco incorpora al repertori versions d'alguns dels grups de capçalera dels seus integrants, però no s'oblida de les cançons de Guardafuegos. Així, també interpreten temes dels dos EP's del grup vendrellenc, l'homònim editat l'any 2016 i 'Mientras Todo Cambia' (2018), així com nous temes que formaran part de futures gravacions.

Dos discs i més de 35 concerts

Guardafuegos va néixer l'any 2015 de les cendres del grup Mr.Pez, virant la seva proposta cap a un rock d'arrels americanes. Els últims tres anys ha fet una trentena de concerts per diferents punts de Catalunya, el País Valencià i l'Aragó, a més d'editar dos EP's i diversos videoclips, l'últim d'ells, del tema 'Hablando de Ti'. El grup planeja entrar a l'estudi de nou aquest mateix 2020. Mentrestant, Marrón Tabaco seguirà actuant en viu, amb altres concerts programats com el del 15 de febrer al Bar Coral de Segur de Calafell.

"Calafell vol reinventar el model d'oci nocturn del municipi" "💉 Premien una consulta de Calafell per a famílies 'antivacunes'"