Demanen fer un informe per saber l'estat actual del Teatre Brisamar de Coma-ruga

El grup d'ERC-Som Poble proposa que els ciutadans en decideixin l'ús futur

El grup municipal d'ERC-Som Poble a l'Ajuntament del Vendrell presentarà una moció al ple del pròxim dilluns 16 de desembre en la qual es demana que es faci «un informe tècnic» sobre l'antic Teatre Brisamar de Coma-ruga, per determinar «la situació actual de l'edifici, i la viabilitat o no de la seva rehabilitació». L'antic cinema i teatre està tancat des del 2012, i presenta un important estat de deteriorament des de l'exterior.

Procés participatiu per determinar-ne els usos

La moció d'ERC-Som Poble detalla que a l'informe es valori «si hi ha més elements patrimonials que mereixin un tractament especial de conservació», i afegeix que, en cas que es pugui rehabilitar l'edifici, s'engegui «un procés participatiu per tal que tots els ciutadans puguin decidir quins serien els possibles usos que es podrien donar a l'edifici». Igualment, proposen un concurs d'idees amb professionals per «materialitzar i quantificar un projecte per aquest espai a partir del resultat del mencionat procés participatiu».

La coalició recela de la fórmula que s'ha fet servir per desenvolupar el FEDER de Coma-ruga, ja que creuen que no hi ha hagut una verdadera participació ciutadana. A la moció destaquen que el FEDER «inclou actuacions de reparació i conservació dels mosaics de Santiago Padrós, presents a la façana principal del cinema», suposant una actuació parcial «que manca de sentit si es continua permetent la seva degradació». Per això comminen el consistori a mirar de recuperar l'edifici.

Comprat pel consistori el 2008

El Teatre Brisamar, que s'havia construït el 1961, va ser comprat per l'Ajuntament del Vendrell el 2008 per 1,2 milions d'euros, per frenar la subhasta pública de l'edifici que ja s'havia iniciat. Només quatre anys després va tancar les seves portes. Amb els anys, l'edifici s'ha anat deteriorant, fins al punt que alguns veïns de Coma-ruga van impulsar una iniciativa fa uns dies per fer un santuari al davant de l'equipament, per demanar que no caigui en l'oblit.

"El Jokirama del Vendrell limita el nombre de nens i el temps d'estada per evitar aglomeracions" "Els regidors del Vendrell es fixen uns paràmetres ètics de conducta"