Cremen fins a deu contenidors en una sola nit al Vendrell i Calafell

L'incendi d'una illa de contenidors al carrer del Romaní ha afectat la façana d'una casa
Imatge d'arxiu dels Bombers apagant un incendi d'un contenidor. | BP Diari

 

Nit de contenidors cremats entre el Vendrell i Calafell. Els Bombers de la Generalitat han hagut d'intervenir per apagar diversos focs durant la matinada d'aquest divendres 11 d'octubre, que han cremat fins a deu contenidors en diferents punts dels dos municipis. El primer avís ha estat a les 0.15 hores al carrer del Romaní, al terme municipal del Vendrell, on estava cremant una illa de quatre contenidors, dels quals dos han quedat completament calcinats.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'incendi també ha afectat la façana d'una casa del costat, així com els vidres. Igualment, s'ha vist afectat el cablejat elèctric de la zona. Dues dotacions dels Bombers han treballat en l'extinció d'aquest foc. Més tard, s'han declarat dos nous focs en altres punts del Vendrell. A les 03.30 hores els Bombers han hagut d'apagar el foc que cremava un contenidor del carrer del Doctor Ignasi Barraquer. Només mitja hora després han hagut de fer el mateix al carrer del Puigmal, on hi cremava un altre contenidor.

 

Quatre contenidors cremats a Calafell

L'onada d'incendis en contenidors ha tingut la seva rèplica a Calafell, on n'han cremat quatre. Tres d'ells estaven situats a l'estació de Renfe, a l'avinguda de Jaume Solé. L'avís s'ha rebut a les 02.58 hores. Una dotació dels Bombers ha acudit al lloc dels fets. Poc després, han hagut d'apagar el foc que cremava un altre contenidor al carrer de Sant Pere, també a la platja de Calafell.  

No és la primera vegada que el Vendrell o Calafell pateixen onades de crema de contenidors. Aquestes accions es repeteixen de forma periòdica, i els consistoris les atribueixen a les bretolades i l'incivisme. Fa uns anys, la policia del Vendrell va caçar un grup de menors que es dedicava a provocar aquests incendis a la capital del Baix Penedès.

"⚫️TRAGÈDIA AÈRIA TGN: Un cambrilenc i un jove de Sabadell, les víctimes de l’accident" "L'Arboç preveu un increment de la dotació de metges al CAP"