Diferents criteris al Baix Penedès sobre l'accés dels nens a les platges

El Vendrell manté les platges tancades, però Calafell i Cunit permeten l'accés als veïns de la zona

Des d'aquest diumenge 26 d'abril, els menors de catorze anys poden sortir a fer passejades d'una hora amb un dels seus progenitors, en una primera mesura de relaxament de l'estat d'alarma. Les sortides, però, estan limitades a un màxim d'un quilòmetre a la rodona del domicili de cada família.

Això ha provocat diversos dubtes entre aquells ciutadans que viuen a prop de les platges, ja que, fins ara, estava prohibit accedir-hi. El govern espanyol ha deixat a criteri de cada municipi que els veïns que viuen a prop de les platges puguin anar-hi, amb el qual les normes són diferents a cada poble o ciutat del litoral català. També els tres municipis de la costa del Baix Penedès han optat per mesures diferents.

El Vendrell manté les platges tancades

El Vendrell, de moment, manté les seves platges tancades i l'accés està prohibit. L'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, ha explicat a TarragonaDigital que s'ha optat per aquesta opció perquè «no hi ha informacions clares» des del govern espanyol, i també perquè es vol evitar que ciutadans que no visquin als nuclis de Sant Salvador, Coma-ruga o el Francàs acabin anant a les platges.

A més a més, el consistori tem que el pont de l'1 de maig pugui provocar un efecte crida cap a les platges, més tenint en compte que a partir del dia 2 podrien sortir a passejar els ciutadans de totes les edats. «De moment preferim ser prudents, tot i que caldrà veure les indicacions que es donen durant la setmana», ha apuntat Martínez. L'alcalde ha afegit que el primer dia de sortida dels menors no ha suposat acumulacions de gent al municipi, i els ciutadans han respectat majoritàriament les normes estipulades.

Calafell i Cunit permeten l'accés als veïns de la zona

Per contra, els municipis de Calafell i Cunit sí que permeten que els veïns que viuen a prop de la platja puguin accedir-hi. Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha explicat que les platges del municipi són «espais naturals» als quals hi poden anar aquells calafellencs que visquin «a menys d'un quilòmetre». El mateix passa a Cunit, on aquest diumenge 26 d'abril es va permetre que els que viuen al costat poguessin passejar-hi.

"La notícia més esperada a les residències de Calafell durant el coronavirus" "Dol al Vendrell: Mor Mossèn Josep Maria Barenys"