L'ERO de la farmacèutica Esteve no afectarà la planta de Banyeres del Penedès

L'empresa acomiadarà 103 persones a tot l'Estat
La planta d'EQ Esteve de Banyeres del Penedès. | Ajuntament de Banyeres del Penedès

 

La farmacèutica catalana Esteve ha anunciat aquest dimarts 30 d'octubre que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà «un màxim» de 103 persones a tot l'Estat espanyol, el que representa un 7% de les 1.290 persones que estan en plantilla. Tot i que Esteve no ha concretat a quins llocs es faran les retallades de personal, fonts de l'empresa han assegurat que no afectaran les plantes productives de Banyeres del Penedès, Martorelles i Celrà.

La decisió de la farmacèutica respon a la necessitat d'intentar «aturar i recuperar les pèrdues operatives» que l'empresa acumula des del 2017, així com «adequar la dimensió d'Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat», han apuntat en un comunicat. També fan referència a l'afectació que tenen en la rendibilitat de la seva activitat el «limitat creixement del mercat farmacèutic espanyol, l'exigència d'una elevada inversió per continuar amb el desenvolupament dels productes en fases clíniques o l'impacte en la filial americana pel retard en l'autorització de nous productes per part de l'FDA».

Negociacions amb els representants dels treballadors

Davant d'aquesta situació, Esteve ja ha iniciat les negociacions amb els representants dels treballadors de la farmacèutica, unes negociacions que l'empresa espera que es puguin tancar abans que acabi aquest any 2018. Des d'Esteve han recordat que la companyia ja havia aplicat «un dur pla d'austeritat amb la reducció de despeses i inversions», el qual ha implicat prejubilacions i l'extinció de diversos llocs de treball temporals.

Tot just fa un any i mig, el març del 2017, la comissió territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona dona llum verda al pla de l'empresa Esteve Química per ampliar les seves instal·lacions a Banyeres del Penedès. Aquesta ampliació contemplava créixer en 86.600 metres quadrats a una banda i altra de la carretera TP-2125, entre el nucli de Saifores i l'AP-7. Els treballs van començar poc després, tot i que es van aturar fa uns mesos.

"Tornen les Jornades Gastronòmiques del Penedès Marítim a Cunit i Cubelles" "La Bisbal del Penedès contracta una empresa perquè vigili el servei que dona Aqualia"