Les escoles bressol del Vendrell tornen a l'activitat amb limitacions en la ràtio d'alumnes

En total han assistit als diferents centres menys de 50 alumnes
Les escoles bressol han obert amb diverses precaucions i limitacions. | Ajuntament del Vendrell
 

Després de l'obertura de les escoles de primària i secundària, que va tenir lloc la primera setmana de juny, aquest dilluns 15 de juny ha estat el torn de les escoles bressol del Vendrell, que han tornat a l'activitat tres mesos després que es tanquessin per l'expansió del coronavirus. Aquest últim mes del curs 2019-2020 —que s'acabarà el 24 de juliol— tindrà diferents limitacions per donar resposta a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Cinc alumnes per cada educador

D'aquesta manera, la ràtio que es permet a les aules és de cinc alumnes per cada educador, que funcionen com una única unitat. De moment, però, les xifres estan lluny d'arribar a aquests números. Segons l'Ajuntament del Vendrell, aquest 15 de juny només hi ha hagut 47 alumnes en total a la suma de totes les escoles bressol municipals. Tot i això, s'espera que la xifra vagi augmentat a poc a poc.  

La regidora d'Educació, Sílvia Vaquero, ha remarcat que l'educació de zero a tres anys «és cabdal pel desenvolupament dels infants», per això les escoles bressol municipals «s'han preparat per al retorn a les aules i afronten amb il·lusió i professionalitat aquests moments». «No ens queda una altra que acceptar la situació i adaptar-nos a les circumstàncies», ha afegit Vaquero.

"El Calafell de fa vint segles: Així era la vil·la romana del Vilarenc" "Els actes presencials que es podrien salvar per les Festes dels Barris del Vendrell"