Volen impulsar esmorzars solidaris per a persones sense recursos a Cunit

Esmorzem Junts és el nom d'aquesta nova iniciativa de voluntariat
Imatge d'arxiu d'un sense sostre. | Cedida
 

Esmorzem Junts és el nom que rep la nova iniciativa de voluntariat que està mirant d’impulsar Aida Domènech, una jove resident a Cunit. Domènech, que ja va estar involucrada en iniciatives similars a Vilanova i la Geltrú, vol traslladar ara l’experiència a Cunit, on viu des de fa uns mesos. Per això està fent els diferents tràmits per constituir-se com associació i poder donar sortida al projecte.

«La intenció és oferir esmorzar a les persones sense sostre i a les que tinguin pocs recursos», explica Domènech a TarragonaDigital. La jove destaca que l’esmorzar «és l’àpat més important del dia, segons diuen, i hi ha gent que no se’l pot permetre». Aquí inclou tant gent que no tenen una llar, com famílies amb pocs recursos. Per això també voldria que els nens de famílies amb dificultats econòmiques es beneficiessin d’aquest menjador, «i poguessin prendre un esmorzar al col·legi».

Buscant un local per fer els esmorzars

De moment, l’associació compta amb una desena de voluntaris, que s’organitzen a través del WhatsApp i les xarxes socials, com la pàgina de Facebook ‘Menjador Social de Cunit’. Domènech es vol coordinar amb l’Ajuntament de Cunit per arribar a les persones necessitades a través dels Serveis Socials municipals, i també per trobar un local que puguin usar tots els matins entre setmana, durant dues hores, per fer els esmorzars. Ella mateixa ha comptabilitzat una desena de sense sostre al municipi.

Els aliments provindran de diferents activitats que volen anar fent al municipi, en les quals es demanarà la col·laboració de la ciutadania «portant aliments o utensilis pel menjador, mai diners». També volen parlar amb el Banc d’Aliments. La jove ha estat involucrada amb entitats com la Creu Roja, Càritas o el mateix Banc dels Aliments des dels 14 anys, i també ha fet cursos sobre aspectes relacionats amb la vulnerabilitat. Ara, mira d’impulsar el seu projecte a Cunit.

El cartell de la nova iniciativa que s'impulsa a Cunit. | Cedida

"La Setmana de la Ciència deixarà demostracions d'activitats prehistòriques al Vendrell" "Anuncien millores a l'estació de tren de l'Arboç"