Exigeixen que un regidor de Calafell es disculpi per enviar «a la merda» els que resen a Al·là

Javier Ávarez, de Ciutadans, va fer comentaris despectius al seu Facebook

Polèmica a Calafell per uns comentaris que el regidor Javier Álvarez, del grup municipal de Ciutadans, va escriure al seu mur de Facebook contra els musulmans. Un veí del municipi ha iniciat una recollida de signatures a través del portal change.org en què demana que el regidor es disculpi pels insults a aquest col·lectiu i proposa una moció de tots els grups de l'Ajuntament criticant aquest comportament.

«Els que resen a Al·là... a la merda»

Al post de Facebook en qüestió, el, regidor comenta una notícia sobre el ramadà, i envia «a la merda» a tots aquells «que resen a Al·là». La campanya lamenta «el racisme i la xenofòbia» que impliquen aquestes paraules, i recorda que el col·lectiu musulmà de Calafell va ser «dels primers a donar 3.000 euros per material de protecció» pels treballadors municipals que feien la seva feina al carrer.

A més a més, també s'ha fet arribar la petició a diferents grups municipals del consistori calafellenc, i alguns estan estudiant si es poden presentar accions legals per aquests comentaris. En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha condemnat els insults d'Álvarez i ha afegit que estudiaran si denuncien les seves paraules. Amb tot, ha assegurat que aquest comportament del regidor al seu Facebook «no ve de nou». 

A més a més dels insults als musulmans, en un altre post de Facebook, Álvarez fa comentaris sobre el vídeo del Vendrell on es veuen musulmans seguint una oració al carrer, i demana la dimissió de la regidora de Seguretat del Vendrell que, curiosament, és del seu partit, Ciutadans

"El corriol camanegre s'estén per la platja de Coma-ruga amb el confinament" "El Vendrell impulsa una mostra de fotografies confinades"