Les Festes dels Barris del Vendrell tindran falles virtuals i cercaviles amb distància social

La pandèmia provocarà una celebració del Pa Beneït molt diferent

Com tantes altres coses, les Festes dels Barris del Vendrell seran aquest 2020 molt diferents, a causa de la pandèmia del coronavirus. Fa un parell de setmanes, ja es va avançar que les comissions dels diferents barris treballaven per mantenir alguns actes presencials, sempre mantenint totes les mesures de seguretat pertinents. Ara, a dos dies per l'inici de les festes, la majoria de barris ja han donat a conèixer els seus programes.

 

Falles virtuals, cercabarris presencials

Així, les Festes del Pa Beneït 2020 combinaran actes presencials amb d'altres de virtuals. Entre aquests últims hi haurà les tradicionals falles que, tot i que es faran com sempre, s'hauran d'admirar de forma virtual, a través de les xarxes socials i de Televisió el Vendrell. El canal municipal oferirà la plantada i la cremada de les diferents falles. El mateix passarà amb altres actes com els espectacles infantils, els concerts o les manualitats, que es podran seguir a través de les xarxes socials.

Per contra, alguns actes sí que es faran de forma presencial. És el cas de les matinades que faran els grallers, el repic de campanes i coets anunciant la festa de cada barri, les cercaviles del Pa Beneït o els sopars a la fresca. En el cas de les cercaviles, aquestes es faran amb inscripció el mateix dia, i les parelles hauran de portar mascareta i estar separades les unes de les altres per un metre i mig.

Pels sopars de carrer caldrà presentar una instància al SAC de l'Ajuntament, un mínim de 48 hores abans, on hi consti el nombre d'assistents. A la pàgina web de l'Ajuntament s'hi pot trobar tota la informació necessària. Les festes del barri han de començar  aquest dissabte 4 de juliol, amb el Barri del Serrallo i Font de la Menya obrint el foc. Les diferents comissions ja van avançar que aquest any renunciaven a la subvenció de l'Ajuntament.

"La cultura no s'atura: Així serà el concert d'homenatge a l'Orquestra Pau Casals" "VÍDEO: Insòlites imatges aèries del centre de Coma-ruga en obres"