El gos atropellat a l'Arboç podria tenir una lesió medul·lar que li impedeix caminar

La clínica veterinària li farà una ressonància per saber d'on prové la lesió

 

El gos que aquest passat dimarts va ser atropellat a l'N-340 a l'altura de l'Arboç, i que va ser salvat per uns conductors que passaven per la zona, segueix sense poder caminar, tres dies després de l'accident. Així ho han explicat els responsables de la clínica VetSolidari de Vilafranca, que es va fer càrrec de l'animal, a BaixPenedesDiari. El gos està estable, però té algun problema a la part posterior que impedeix que pugui caminar. Les radiografies que se li han fet no han pogut mostrar el motiu.

Per això, des de la clínica li faran una ressonància per esclarir la causa, que podria ser una lesió medul·lar. En aquest cas, caldria operar l'animal, una acció que es faria a la mateixa clínica VetSolidari. Aquesta clínica veterinària, que està relacionada amb l'ONG Animal Rescue, es faria càrrec dels més de 1.000 euros que costaria fer la ressonància i l'operació, segons han explicat. De totes maneres, els veterinaris no descarten encara que el gos no pugui caminar perquè té alguna inflamació, que podria millorar només amb repòs.

El gos no tenia xip

Des de VetSolidari també han explicat que algunes de les persones que van socórrer el gos a l'N-340 s'han ofert per acollir l'animal fins que hi pugui haver una adopció. Tot sempre lligat a l'estat de salut de l'animal, que de moment segueix a la clínica de Vilafranca. El gos probablement estava abandonat, ja que no tenia xip. També està afectat per leishmània, un paràsit que es pot agafar a través de mosquits.   

L'ajuda que van donar les persones que van salvar l'animal després de ser atropellat ha generat un gran ressò a les xarxes socials. Van estar esperant una hora i mitja al costat de l'animal, el qual van tapar amb mates i jaquetes. Per la seva banda, des de VetSolidari expliquen que la seva tasca és la de recollir animals que han estat atropellats a la carretera, i treballen en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i el 112. A través d'ells van assabentar-se del lloc on estava el gos a l'N-340, i s'hi van dirigir amb la seva ambulància. A banda de la clínica de Vilafranca, tenen dos centres més, a Tarragona i a Terrassa.

"ENTREVISTA. Pere Regull: «Si la vegueria del Penedès és útil, PP i Cs no la canviaran»" "El Baix Penedès vol crear paquets turístics de caps de setmana a la comarca"