El govern de Calafell fa una crida a la calma i demana més efectius dels Mossos

L'alcaldessa accidental ha reclamat una reunió de la junta de seguretat local

L'equip de govern de l'Ajuntament de Calafell ha emès un comunicat aquest dijous 2 de gener en el qual han assegurat que s'està a sobre de la situació de robatoris que pateix el nucli del Poble. El govern local s'ha reunit aquest dijous al migdia amb els comandaments de la policia local, per abordar la problemàtica, al mateix temps que s'ha reclamat a la delegació del Govern que es convoqui una reunió immediata de la junta de seguretat local.

Aquests dies, l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, està a fora del país per motius personals, assumint la regidora Helena Rubio les competències d'alcaldia de forma accidental. Rubio ha fet una crida a la calma i ha demanat «prudència en qualsevol reacció ciutadana per evitar problemes majors o contraproduents». Amb això fa referència a les patrulles de vigilància ciutadana que s'han posat en marxa aquesta passada matinada.

Es demanen més efectius dels Mossos

L'alcaldessa accidental també ha demanat al delegat del Govern, amb qui ha parlat aquest matí, més efectius dels Mossos d'Esquadra, una demanda que des del consistori esperen que es pugui materialitzar en les pròximes hores. Helena Rubio també ha volgut defensar la tasca dels agents de la policia local, apuntant que els cossos policials «fa dies que estan a sobre del problema i la investigació dels fets es troba molt avançada».

La situació a Calafell, especialment al nucli del Poble, s'ha tensat molt els últims dies, després de diversos robatoris i intents de robatori a comerços. La nit de cap d'any es va produir un robatori en una cafeteria del carrer de Jesús, a la qual els lladres van accedir després de trencar el vidre amb una pedra. El mateix sistema que havien usat un dia abans per intentar robar en una fleca del carrer de Mar i en una gasolinera. Abans d'això, ja hi va haver robatoris en una carnisseria, en un bar i en una clínica veterinària

"Més de 200 persones prenen part a la Sant Silvestre de l'Arboç i Banyeres" "El Centre de Llorenç comença el 2020 amb una intensa activitat teatral i literària"