El Govern desplegarà l'any que ve els primers Serveis Territorials del Penedès, amb Educació i Agricultura

De moment no s'ha concretat encara la ubicació

La Generalitat preveu desplegar durant el 2021 els primers Serveis Territorials de la Delegació del Penedès. La previsió és obrir oficines descentralitzades per al Departament d'Educació i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, si bé no està definit a quin municipi s'ubicaran. Ho ha anunciat aquest dimecres el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha supeditat el desplegament dels Serveis Territorials dels altres departaments a l'aprovació dels pressupostos del 2021 i a la planificació de cada Conselleria.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aragonès ha donat resposta aquest dimecres a l'històric reclam de la Delegació del Penedès i de la Plataforma Pro Vegueria Penedès, que fa anys que reclamen que es despleguin els serveis descentralitzats de tots els Departaments de la Generalitat. De moment, el Govern garanteix que Educació i també Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació tindran oficines de Serveis Territorials durant el 2021, però Aragonès ha matisat que no està decidit on se situaran.

«Serà en base al diàleg amb el territori com definirem l'ubicació», ha apuntat el vicepresident, que ha subratllat que «allò més important és que els serveis estiguin desplegats». Aragonès ha evitat respondre a la petició reiterada que han fet els responsables polítics del Penedès, que demanen que aquestes oficines no se situïn a un únic municipi, sinó que es distribueixin a Vilafranca, Vilanova, el Vendrell i Igualada.

En aquest sentit, a finals del 2018 el delegat al Penedès, Pere Regull, apuntava en una entrevista a l'ACN que existia un preacord no escrit per situar les primeres oficines entre les quatre capitals comarcals. Segons va explicar Regull en aquell moment, estava previst que Vilanova acollís Territori i Sostenibilitat, Vilafranca assumís Educació i Agricultura, a Igualada s'ubiqués Empresa i Coneixement, i al Vendrell s'instal·lés Cultura.

"Gran inversió: La Generalitat vol impulsar al Penedès la indústria de l'automòbil" "Agenda: Todo (Lo)cura, el nou espectacle del Circ Raluy que arriba a Cunit"