Un veí de Cunit maltracta i reté un dia i mig la seva parella en un apartament de Sitges

Els fets van succeir l'abril del 2019 | L'agressor tenia una ordre d'allunyament de 1.000 metres de la dona
A judici per empènyer un agent que li volia requisar una llauna de cervesa a Tarragona | TarragonaDigital

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat, a través d'un acord de conformitat, un veí de Cunit per retenir il·legalment i maltractar la seva parella, de qui tenia una ordre d'allunyament. La pena total és de quinze mesos de presó, treballs comunitaris i una multa de més de 2.500 euros pels delictes de maltractament, trencament de la mesura cautelar, maltractament d'obra, atemptat i dos delictes de lesions. A més, tal com avançava el 'Diari de Tarragona', l'acusat haurà de passar uns mesos en un centre de desintoxicació.

L'agressor tenia una ordre d'allunyament de la víctima

L'acusat, de nacionalitat espanyola, tenia una relació sentimental amb la víctima, també veïna de Cunit, amb qui van tenir tres fills. No es coneix com va acabar la relació, però el 31 de desembre del 2018, el Jutjat va prohibir a l'home aproximar-se a menys d'un quilòmetre de la dona. Uns mesos després, el 30 d'abril de 2019, concretament, es van produir els fets delictius.

Violència física i amenaces de mort perquè confessés una presumpta infidelitat

Tot i l'existència de l'ordre d'allunyament, el processat va fer nit en un apartament de Sitges amb la dona i els seus tres fills. A les deu del matí de l'endemà, l'agressor va agafar una barra de cortines i en va bloquejar la porta, va tancar les persianes i va prendre-li el telèfon mòbil a la denunciant. A més, va fer ús d'una navalla per amenaçar la dona: «D'aquí no sortirà ningú fins que no em confessis que m'has enganyat amb un altre».

La dona va negar aquestes presumptes infidelitats, però l'home va persistir amb el seu comportament i va revisar el telèfon de la dona. Quan algú li trucava, l'agressor no deixava contestar a la dona, malgrat que en una ocasió va deixar-la respondre a una amiga mentre l'amenaçava amb la navalla perquè no expliqués el que estava succeint. Cap a les sis de la tarda, la dona va intentar treure la barra que tancava la porta, però l'agressor la va agafar del coll i va tornar a esgrimir amenaces de mort.

La pressió per confessar va anar en augment, acompanyada de violència física que gairebé esdevé fatal. L'endemà, cap a les nou del matí, l'acusat va tornar el mòbil a la dona i tots van abandonar l'apartament. Aquest fet, però, no eximeix l'agressor dels actes delictius comesos, que han estat jutjats i el portaran a passar més d'un any a la presó.

"L'Arboç pintarà les llambordes d'una rotonda amb els colors de la bandera LGTBI" "Els Familiars d'Alzheimer del Vendrell aturen l'activitat per «manca de suport»"