Inversió milionària a Idiada per impulsar la indústria de l'automòbil a Catalunya

Pere Aragonès s'ha reunit amb tots els delegats territorials a Vilafranca del Penedès

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès ha lloat la ubicació geogràfica del Penedès i el pes que té en l'agroalimentació i en la indústria, i ha defensat la necessitat d'injectar-hi diners «immediatament». En aquest sentit, ha anunciat que el Departament d'Empresa i Coneixement destinarà 15 milions d'euros a l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil, Idiada, ubicat a Santa Oliva.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'objectiu, ha dit, és crear una nova pista de proves per desenvolupar el cotxe autònom i el vehicle elèctric. «El sector de l'automobilística està afrontant canvis estructurals i ens hem d'anticipar amb implicació pública», ha destacat Aragonès, tot remarcant que «cal fer inversions que permetin situar en el mapa els centres d'investigació i de transferència tecnològica de Catalunya».

En paral·lel a aquesta inversió, la Generalitat preveu obrir a finals d'aquest 2020 una nova licitació per gestionar el centre de Santa Oliva, de manera que s'actualitzarà l'actual contracte, vigent des del 1999 i «obsolet», ha reconegut Aragonès.

El vicepresident ha fet aquests anuncis en el marc d'una reunió a Vilafranca del Penedès amb tots els delegats territorials del Govern. A la trobada han participat Albert Castellanos, secretari general de la Vicepresidència, Pere Regull, (Penedès), Juli Fernández (Barcelona), Pere Vila (Girona), Ramon Farré (Lleida), Óscar Peris (Tarragona), Alba Camps (Catalunya Central), Xavier Pallarès (Terres de l’Ebre) i Rosa Amorós (Alt Pirineu – Aran).

"Agenda: Todo (Lo)cura, el nou espectacle del Circ Raluy que arriba a Cunit" "Atenció: La mesura presa a la Bisbal per la Diada Castellera de la Mare de Déu d'Agost"