El jutge no veu cap tracte de favor en el procés de selecció de policies locals a Calafell

La denúncia l'havia posat un sindicat de policia pel procés fet l'any 2018
Agents de la policia de Calafell, patrullant per la zona de la platja. | Ajuntament de Calafell

 

El jutjat del Vendrell que investigava unes suposades irregularitats en el procés de selecció de cinc agents per incorporar-se a la policia local de Calafell ha arxivat el cas, segons ha avançat el Diari de Tarragona. La denúncia la va posar a principis d'aquest any el sindicat de la policia SPL-CME, que veia un suposat tracte de favor cap a dos dels agents que es van acabar incorporant al cos. El jutge no ha considerat que això fos així, i ha arxivat la causa.

Quatre persones citades a declarar

El sindicat denunciant afirmava que aquests dos agents no havien superat el reconeixement mèdic, però se'ls va permetre seguir amb el procés perquè van portar un certificat extern que els considerava aptes per les places. Arran de la denúncia, els Mossos d'Esquadra van demanar tota la informació del procés al consistori, i el jutjat va citar a declarar a quatre persones, entre els quals hi havia dos agents de la policia i un membre del tribunal del concurs de selecció.

La polèmica va arribar en diverses ocasions al ple de Calafell, on grups municipals com el de Ciutadans ho van fer servir com a munició política. Des del PDeCAT de Calafell també van demanar una comissió informativa urgent perquè s'informés de tot l'assumpte, afegint que veien «ocultisme» i «irregularitats» en el procés. Per la seva banda, des del govern local sempre van defensar «l'autonomia, objectivitat i imparcialitat» del tribunal. L'Ajuntament no descarta ara emprendre accions legals pel que considera que eren «falses acusacions».

Taula sobre pobresa energètica

Per altra banda, i també relacionat amb l'actualitat de Calafell, el grup municipal d'ERC ha anunciat que presentarà una moció al pròxim ple demanat que s'impulsi una taula sobre pobresa energètica. Aquesta petició es fa arran de la carta que Endesa va enviar al consistori reclamant el pagament de la meitat del deute de les famílies vulnerables del municipi. ERC també presentarà una altra moció demanant que es promocionin les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica.

"La Bisbal del Penedès engega un nou club de lectura centrat en les obres de teatre" "Els ciutadans de l'Arboç poden triar les propostes definitives dels pressupostos participatius"