Fer de la necessitat virtut: les taules de surf que es fabriquen a mà des del Vendrell

Es tracta del projecte de dos joves vendrellencs aficionats a aquest esport
David Viedma i Ricard Rafecas fan taules de surf al seu taller del Vendrell. | Toni González
 

Sota el nom de Kayros Surfboards hi ha David Viedma i Ricard Rafecas, dos vendrellencs que han impulsat un taller de taules de surf a la capital del Baix Penedès. Són taules que fan a mà i amb materials de primera qualitat, amb l’objectiu de convertir-se en tot un referent d’aquest àmbit a la costa de Tarragona. Mentre fan els últims retocs a l’empresa, que es presentarà de manera oficial aquest estiu, TarragonaDigital ha parlat amb ells perquè ens expliquin el projecte.

Fer de la necessitat virtut

«Tant el Ricard com jo som surfistes des de fa molts anys, i hem viatjat a llocs com Indonèsia, Portugal, Marroc o França per fer surf», afirma David Viedma des del taller que tenen al carrer del Doctor Robert. El jove afegeix que, com que a Tarragona no trobaven tallers professionals per reparar les seves taules, se les acabaven reparant ells mateixos, fins que fa uns temps van decidir impulsar el seu propi taller.

Segons Viedma, abans de començar van fer diversos cursets amb professionals d’altres tallers de l’estat, «com el Luko de Wedge Surfboards o Cristopher Hunt de Koven Surfboards», amb l’objectiu de formar-se al màxim. «Les taules són eines que es fan servir a l’aigua i han d’estar ben fetes», puntualitza Viedma. Així, de mica en mica, els dos vendrellencs van anar fent les seves primeres taules, que després penjaven a llocs com Wallapop. Veient la bona rebuda que tenien, es van acabar de convèncer de tirar endavant el projecte.

El surf està vivint un boom a la zona de Tarragona. | Toni González

 

Buscant un tracte molt proper amb el client

L'empresa pretén sortir amb un catàleg de nou taules de surf diferents, encara que el client podrà demanar els canvis que vulgui o podrà encarregar taules a mida. «El que nosaltres volem és oferir un tracte molt proper amb el client, que vingui al taller, vegi el que fem, i ens digui exactament com vol la seva taula», remarca Rafecas. A més de vendre i reparar les taules de surf, també comptaran amb roba i complements per a la pràctica d’aquest esport.

Una pràctica que ara mateix està experimentat «un petit boom» al territori, segons ens asseguren. «Cada cop ho practica més gent, tant nois com noies i també nens. A més a més, a Tarragona ve molta gent de la zona de Barcelona, que està més massificada», constata Viedma. Però quan se li pregunta quins són els millors llocs del territori per fer surf, Viedma no vol ser massa explícit: «tota la costa de Tarragona és bona per fer surf, però els millors llocs no es diuen».

Les taules del Vendrell, al campionat d'Espanya

Kayros Surboards també espera que la pròxima final del Campionat d’Espanya, que s’ha de celebrar a Galícia —en una data encara per fixar per culpa del coronavirus—, ajudi a posar la seva marca al mapa, ja que una de les finalistes, Paula Fernández, hi participarà amb una taula ‘made in’ el Vendrell. «És una jove que forma part de l’escola Cubelles Surf Club, amb la qual col·laborem, i li vam confeccionar una taula especialment per a ella», conclou Viedma.

Kayros Surfboards fan taules de surf a mà des del Vendrell. | Toni González

"La Generalitat, obligada a pagar el deute amb les escoles bressol del Vendrell" "DEP: Mor Santi Domènech, exjugador, entrenador i president de la UE Segur de Calafell"