En llibertat el segon empresonat per la mort d'una dona a la Bisbal del Penedès el 2017

L'Audiència no veu necessària la presó provisional, ja que el jutge ha allargat la investigació

 

La investigació per esclarir els autors de la mort d'una dona de 63 anys el juliol de l'any 2017 a la Bisbal del Penedès segueix el seu camí, tot i que ja no hi ha ningú empresonat per aquest assumpte. L'Audiència de Tarragona ha decidit deixar en llibertat sota fiança la segona persona que es trobava en presó provisional des de feia més d'un any. Aquesta persona era el gendre de la víctima en el moment dels fets.

Havia estat detingut el febrer del 2018 juntament amb un altre home, veí de Perafort, com a sospitosos dels delictes d'homicidi o assassinat i de robatori amb força. Junt amb els dos homes, també està acusada la filla de la víctima, tot i que mai s'ha decretat presó provisional per ella. A principis del passat mes de febrer ja s'havia deixat en llibertat sota fiança al veí de Perafort, i ara l'Audiència ha fet mateix amb el que havia estat gendre de la difunta.

El jutge allarga la investigació

En una interlocutòria que ha donat a conèixer l'ACN, el tribunal considera que la presó provisional «no és necessària» ni «proporcional», perquè l'home té arrelament familiar i la investigació s'està allargant més del previst. Per això li ha imposat una fiança de 10.000 euros, la mateixa que va posar amb l'altre empresonat. El jutge del Vendrell que s'encarrega del cas ha decidit allargar la causa perquè no ha pogut concretar l'hora de la mort, situada en una franja entre les 19.00 i les 23.00 hores del 4 de juliol del 2017.

El magistrat sospita, amb la inconcreció de l'hora constatada pel forense, que hi podria haver altres persones implicades en els fets. Per això ha demanat informació sobre els comptes bancaris de la víctima i els familiars, relacionada amb els beneficiaris del seu testament, així com una anàlisi dels telèfons mòbils de les persones de l'entorn de la víctima. Segons el forense, la dona va morir amb la implicació de dues persones, ja que una l'hauria estrangulat mentre l'altra li tapava el nas.

Fins ara, el veí de Perafort havia estat el principal sospitós, perquè el rastre del seu telèfon mòbil el situava prop de la casa on van tenir lloc els fets, a la urbanització del Priorat de la Bisbal del Penedès, al voltant de les 21.00 hores. Aquest acusat havia declarat davant la policia que ell havia adormit la víctima perquè la intenció era que la filla i l’aleshores gendre li robessin 14.000 euros. Posteriorment, però, no va ratificar aquest relat davant el jutge.

"Calafell celebra aquest diumenge la seva Xatonada Popular" "CAÇAT: Enxampat in fraganti un veí de Cunit mentre robava en una casa"