NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Malestar a Calafell pel retard en el desplegament de la fibra òptica

Les previsions i el calendari dels operadors no s'estan complint

 

L'Ajuntament de Calafell ha mostrat el seu malestar per la «lentitud del desplegament» de la fibra òptica al municipi, i ha convocat als dos operadors de telecomunicacions que l'estan instal·lant per demanar explicacions. Segons el consistori, tant Movistar com Orange havien «aixecat unes expectatives que no s'estan complint», cosa que està provocant les queixes de molts veïns de Calafell, i els han demanat més «concreció en el calendari d'obres».

Movistar espera tenir el municipi cobert al 100% el 2022

Des del govern local tampoc entenen que no s'estigui donant servei «a molts carrers on la fibra està instal·lada des de fa mesos» i han avisat a les operadores que «Segur de Calafell i les urbanitzacions no poden quedar en segon lloc en les prioritats». L'Ajuntament ha explicat que Movistar ha justificat el seu retard perquè està fent ampliacions del seu projecte original, incloent-hi carrers de la Platja i del Mas Mel que en principi no en formaven part

Movistar apunta que amb aquesta ampliació podrà donar cobertura al 45% del municipi a finals d'aquest 2019, mentre que espera que la fibra òptica arribi al 100% del municipi el 2022, que és la data límit perquè deixi de funcionar el fil de coure a Catalunya. Orange, per la seva banda, ha remarcat que s'està trobant amb dificultats per estendre la xarxa a nuclis on hi ha molts habitatges unifamiliars, com són les urbanitzacions i gran part de Segur de Calafell.

 

Dificultats d'Orange a les urbanitzacions i Segur

En aquests llocs, la fibra no es pot grapejar a les façanes i s'han de fer servir els pals de Movistar, un tràmit entre les dues companyies que suposa retards. Orange s'ha compromès a fer arribar la fibra a 2.000 habitatges més abans de l’estiu, assegurant que ara ja en pot servir a 10.000. A les reunions amb els dos operadors, l'Ajuntament ha ofert la torre de telecomunicacions del carrer de Lituània per mirar de resoldre els problemes de connectivitat a les urbanitzacions del nord del municipi, que són les de Calafell Parc, Mas Romeu, Valldemar i Montmar. En aquesta torre es podria instal·lar un sistema Wireless 4G, almenys com a solució transitòria.

"INDIGNANT: Ataquen el mural feminista d'un poble del Baix Penedès" "Jazz, teatre de petit format i espectacle musical, les propostes culturals al Vendrell"