La Marea Pensionista es fa sentir al Vendrell

Cada dues setmanes es concentren al davant de l'Ajuntament i recorren el nucli antic
La Marea Pensionista, a la plaça Vella del Vendrell. | BP Diari

 

La Marea Pensionista del Baix Penedès no defalleix i manté les mobilitzacions a la plaça Vella del Vendrell que fa cada dues setmanes, sempre en dilluns. Aquest 3 de desembre, una vintena de persones s'han reunit davant l'Ajuntament amb pancartes i cartells, per reclamar, de nou, unes pensions dignes, i refusar frontalment la pujada del 0,25% que el govern espanyol ha fet els últims anys. Volen una pujada que estigui d'acord amb l'IPC. 

Els pensionistes reclamen que s'estableixi una pensió mínima de 1.080 euros, recordant un cop més que «uns 6,5 milions de pensionistes de l'Estat espanyol viuen per sota del llindar de la pobresa». Des de la Marea Pensionista del Baix Penedès també lamenten la «pèrdua de capacitat adquisitiva» que han tingut els pensionistes els últims anys, i reclamen «tots els endarreriments» pendents, així com que les pensions «tinguin la seva pròpia partida als pressupostos generals de l'estat».

 

Suport als treballadors de la sanitat concertada

En l'acte d'aquest dilluns, la Marea també ha fet menció a les reivindicacions del sector de la sanitat de l'última setmana, recordant que el conflicte amb la sanitat concertada encara no està resolt. De fet, la Marea Pensionista del Baix Penedès es va sumar el passat dijous 29 de novembre al tall de l'N-340 que van impulsar des del comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell, en protesta per les retallades. Aquest tall de carretera es vol fer cada dijous a la tarda fins a finals d'aquest any.

Després de la lectura del manifest a la plaça Vella, els pensionistes que han pres part a la protesta han recorregut els carrers del nucli antic del Vendrell, mostrant els seus cartells i portant les samarretes de color taronja amb les quals volen tenir més visibilitat. Les mobilitzacions al Vendrell es repeteixen cada dos dilluns a la plaça Vella, des de fa ja alguns mesos.

"Una llacuna on abans hi havia un pàrquing de cotxes, a les Madrigueres del Vendrell" "Lluís Navarrete, nou president comarcal d'ERC del Baix Penedès"