Marina Ràfols enceta el cicle de concerts-vermut de La Ventada del Vendrell

La cantautora de Llorenç farà un concert en acústic
Marina Ràfols enceta la programació de concerts a La Ventada del Vendrell. | Cedida
 

Marina Ràfols serà l'encarregada d'encetar una nova programació de concerts-vermut que impulsa la cafeteria La Ventada, situada al carrer de la Carnisseria, 13, del Vendrell. Aquest local farà concerts dos dissabtes al mes, en format acústic, a les dotze del migdia. El de Marina Ràfols serà aquest dissabte 7 de març, mentre que pel dia 21 de març es comptarà amb l'actuació de Matias Calabrese

Els responsables de La Ventada, una cafeteria que té un ampli ventall d'aliments saludables i sense gluten, expliquen que amb aquesta programació volen «omplir un buit» de concerts en viu a l'hora del vermut, que ja es poden trobar en altres ciutats des de fa anys. L'objectiu és apostar per la música d'autor i la creació pròpia, i també es preveuen sessions de micròfons oberts on diversos músics passaran per l'escenari. L'entrada és gratuïta, però amb el format de taquilla inversa, perquè l'espectador doni el que vulgui en finalitzar el concert.

Marina Ràfols, música per les distàncies curtes

Marina Ràfols és una jove cantautora de Llorenç del Penedès, que actua tant en solitari com en format de trio amb dues poetes, sota el nom de La Versaleta. Ràfols aposta pels concerts íntims i propers, amb uns temes que són ideals per les distàncies curtes i el contacte visual entre músic i espectador. S'inventa cançons, que acompanya de la seva guitarra, amb unes lletres que parlen amb senzillesa «de les coses bones i menys bones de la vida».

El 2016 va guanyar el concurs de cantautors Monocicle de Sant Pere de Ribes i el 2018 la seva cançó 'Bicarbonat' va ser premiada com a millor lletra al festival Música i Lletra de Xàtiva. Aquest mateix any va autoeditar el seu primer treball, sota el nom de 'Oscil·làndia'. També posa música a poemes d'autors com Pere Quart, Joana Raspall, V.A. Estellés o el seu propi pare. Es poden escoltar les seves cançons al seu Bandcamp.

"🎵El gran anunci que ha fet el conegut grup de rock del Vendrell, La Desbandada" "El govern del Vendrell visitarà els diferents barris per recollir queixes i demandes"