Ensenyar les matemàtiques en moviment, l'innovador projecte d'una escola de Sant Jaume

El projecte relaciona el dia a dia dels alumnes amb els conceptes matemàtics
Un dels jocs que es fan al projecte 'matemàtiques en moviment'. | Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys

 

L'escola Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, desenvolupa des de l'inici d'aquest curs 2018-2019 el projecte de les 'matemàtiques en moviment', una proposta innovadora que vol ajudar els alumnes a entendre les matemàtiques com una part indispensable de la seva vida quotidiana. L'objectiu és que relacionin els conceptes matemàtics que es treballen a classe amb el seu dia a dia, perquè puguin posar en pràctica aquests coneixements

Així, es fan servir jocs amb activitat física al pati que ajuden a interpretar i entendre les matemàtiques. El projecte, de fet, ja s'estava desenvolupant de forma puntual en cursos anteriors, però aquest curs actual s'ha començat a aplicar a cada unitat de programació. Els escolars treballen les matemàtiques amb moviment, com a mínim, un o dos cops a cada unitat de programació i, segons afirmen des del centre, «milloren els resultats en matèria de matemàtiques».

Es presenta el projecte a altres centres i als inspectors

Precisament per aquesta millora dels resultats obtinguda, des del centre es va considerar que el projecte es podia fer extensiu a altres escoles de la regió, amb la qual cosa es va convidar a un cicle de jornades a representants d'escoles de poblacions pròximes, com ara Banyeres del Penedès, l'Arboç, Llorenç del Penedès, Albinyana, Torredembarra, Cunit, Santa Oliva, Masllorenç, Tarragona o la Bisbal del Penedès.

El passat 6 de febrer, l'escola va rebre també la visita d'una vintena d'inspectors d'ensenyament de l'àrea de matemàtiques de tot Catalunya que, un cop vistos els jocs i les proves que fan els nens, i havent participat en elles, van mantenir una reunió amb l'equip que impulsa el projecte. Aquest pròxim dimecres 20 de febrer està previst que visitin l'escola diferents inspectors d'educació física de tot el Principat, per conèixer de primera mà la proposta. Un projecte impulsat per la direcció i els docents d'Els Quatre Vents, amb la col·laboració dels pares i mares, els alumnes i el consistori.

 

També et pot interessar:

L’educació en valors i l’atenció personalitzada, el segell educatiu de l’escola Maria Rosa Molas.

El plurilingüisme i la innovació, les bases educatives de l'EIC en Educació Infantil.

"Podem no farà cap coalició al Vendrell però s'obre a posteriors pactes amb l'esquerra" "El Penedès Marítim demanarà a Territori la gratuïtat del peatge de Cunit"