El Museu de Puntes al Coixí de l'Arboç celebra els seus 25 anys

Es calcula que l'han visitat més de 50.000 persones
Escolars al Museu de la punta al coixí de l'Arboç, en una imatge d'arxiu. | S.Sedó

 

El Museu de Puntes al Coixí de l'Arboç ha celebrat aquest diumenge 11 d'agost el seu 25è aniversari, amb una jornada de portes obertes i visites guiades. La inauguració d'aquest important museu arbocenc va tenir lloc l'11 d'agost del 1994, culminant un projecte que es remuntava a més de vint anys enrere. L'any 1970, el mossèn Josep Torres va encoratjar els ciutadans a fer un museu sobre les puntes al coixí, i en aquell moment va començar la tasca de recollida de peces. 

Després que el mossèn fos traslladat a una altra parròquia, el 1972, el projecte va seguir endavant, amb el matrimoni Condis-Ferrer assumint la custòdia de les peces que s'anaven recollint. Finalment, el 1994 va poder obrir les seves portes el museu, convertint-se ja des dels inicis en un referent a l'àmbit estatal i internacional per albergar la col·lecció més gran de Punta Arbocenca. El 2010, aquesta punta va ser declarada Ofici Singular de Catalunya.

Una mitjana de 2.000 visites anuals

L'Ajuntament de l'Arboç calcula que el Museu de Puntes al Coixí ha rebut una mitjana de 2.000 visites anuals, que en els seus 25 anys de vida sumen un total de 50.000 visites. Aquest diumenge 11 d'agost, s'ha volgut commemorar el dia de l'obertura del museu, tot i que els actes principals de l'aniversari es faran durant la Fira de Santa Llúcia, Fira de la Punta al Coixí de Catalunya, que tindrà lloc els dies 14 i 15 de desembre d'aquest 2019.

A més de la jornada de portes obertes al Museu i a l'Escola de Puntaires de l’Arboç, també s'han fet visites guiades gratuïtes. L'acte ha estat impulsat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Arboç i per la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç.

 

També et pot interessar:

"Atraquen amb una pistola una gasolinera a l'Arboç" "🚨 ALERTA: L'estafador de cupons falsos del Vendrell, enxampat"