La parella d'avis del Vendrell que va denunciar assetjament immobiliari ja té llum i ascensor

Han estat més d'un mes sense disposar d'aquests serveis
Entrada del bloc de pisos on viuen els veïns afectats. | BP Diari
 

La parella d'avis de 80 i 75 anys que a principis del mes de desembre van denunciar que patien assetjament immobiliari a través d'un fons d'inversió ja respira una mica més tranquil·la. Després d'estar més d'un mes sense llum comunitària ni ascensor a l'edifici on viuen, al carrer de Cèsar Martinell del Vendrell, aquest dimarts 7 de gener ja han pogut recuperar tant l'electricitat com l'ascensor.

Així ho ha informat la filla del matrimoni, Rosa Cano, a TarragonaDigital. La família ha fet les gestions a través de la immobiliària que s'encarrega dels pisos, que van ser adquirits per un fons d'inversió americà després que l'empresa que va impulsar la promoció fes fallida. Fa uns dies, van poder recuperar la llum comunitària, el que suposava que també podien veure ja la televisió, doncs l'antena també depenia d'aquest servei elèctric. Avui dimarts també disposen ja de l'ascensor.

El cas del matrimoni segueix a l'Audiència Provincial

L'ascensor és important perquè el matrimoni viu en un primer pis i, donada la seva edat, tenen problemes de mobilitat importants, especialment la mare. Tot i aquesta important millora, el matrimoni segueix esperant que l'Audiència Provincial es pronunciï sobre el seu cas. El fons que té la propietat del bloc ha anat fent fora els veïns no renovant-los els contractes quan aquests finalitzaven. A finals d'aquest mes de gener marxaran les últimes famílies dels seus habitatges i només quedaran els dos pares de Rosa Cano al bloc.

Ells van portar el cas a la justícia, que en va aturar el desnonament. Durant aquests mesos han seguit pagant el lloguer mensual. La família ha rebut el suport d'associacions com el Sindicat de Llogaters del Penedès. La situació que viuen els veïns d'aquest edifici es pot repetir en un altre bloc del mateix carrer, on els veïns han començat a rebre citacions judicials. Un tercer bloc de la mateixa promoció ja està completament buit des de fa uns mesos. 

"👹PARTICIPA: Tornen els emblemàtics 'Pastorets del Vendrell', aconsegueix entrades!" "🗝IMATGES: El museu de Segur de Calafell amb material únic a tot l'Estat"