La plantilla de Saint-Gobain vol pressionar amb el bloqueig a Bellvei i deixar els fabricants sense material

Els sindicats denuncien que la direcció de la multinacional no garanteix per escrit la continuïtat de Sekurit

Els treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç rebutgen desbloquejar el centre logístic de Bellvei, que subministra productes a les firmes automobilístiques com Seat, Mercedes o Ford, si la direcció de la multinacional no garanteix per escrit la continuïtat de la planta Sekurit. Consideren que la pressió, en cas que les grans marques es quedin sense material, és la seva millor eina negociadora. La proposta dels sindicats és que Sekurit hauria d'assumir part dels 122 empleats afectats per l'ERO de la secció Glass. Segons fonts sindicals, aquest punt és un dels principals esculls que afronten les negociacions, que s'han trencat la matinada d'aquest divendres.

«L'empresa juga al joc del gat i la rata, volen dilatar el temps sense cap proposta decent», ha lamentat el president del comitè, José Alberto Garcia.

Des de l'anunci del tancament de la divisió Glass, els treballadors han denunciat que la fi de l'activitat en aquesta planta implicaria el tancament de l'altra part de l'empresa, Sekurit. Per això, els sindicats reclamen que la direcció de la multinacional es comprometi a reubicar els treballadors afectats per l'ERO en aquesta planta. «Volem per escrit que es garanteixi la viabilitat de Sekurit», ha manifestat Garcia. El president del comitè també ha criticat l'actitud de la companyia després de tota una jornada de reunions i trucades telefòniques per resoldre el conflicte laboral.

Ambdues parts no es tornaran a reunir fins dimarts que ve. Fins llavors, els treballadors descarten desbloquejar el centre logístic de Bellvei, malgrat que la direcció de l'empresa els demana que deixin sortir els camions. «Diuen que permetem treure camions, perquè tenen molta pressa i que després ja es farà l'acord per escrit ben fet; és mentida, juguen a enganyar-nos», ha afirmat Garcia.

"Sumar energies i esforços: L'estratègia del Penedès per potenciar el teixit industrial" "Diuen prou: Dràstica mesura que acaben de prendre els treballadors de Saint-Gobain"