Som Poble-ERC El Vendrell exigeix depurar responsabilitats per l'autorització de la pregària de divendres

El principal grup de l'oposició acusa el govern d'«irresponsable» per no haver donat «pautes clares» als organitzadors

El grup municipal Som Poble-ERC del Vendrell demana depurar responsabilitats a l'Ajuntament per haver autoritzat divendres al vespre una pregària prèvia al Ramadà, la qual va atraure nombrosos veïns que es van saltar el confinament. Som Poble-ERC, principal partit de l'oposició, considera que va ser una «gran irresponsabilitat» per part del govern no haver donat unes «pautes clares» als organitzadors per evitar la concentració de gent. «És pecar d'il·lusos pensar que un fet com el que estaven autoritzant no comportaria una afluència important de persones», assenyala el partit en un comunicat. Al mateix temps, Som Poble-ERC defensa la pluralitat religiosa i avisa que no permetrà la criminalització de cap col·lectiu arran dels fets.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La iniciativa, impulsada per l'Associació Cultural de Joves i Esports de Catalunya del Vendrell, pretenia que els feligresos seguissin l'oració des dels balcons. No obstant això, els veïns més propers, residents a la carretera de Valls, van sortir de casa i no van complir el confinament.

En un comunicat, l'Ajuntament va informar posteriorment que en cap cas es va autoritzar la concentració de persones als carrers per l'oració de l'imam del municipi. Si bé en aquell moment la policia no va fer cap identificació, durant el cap de setmana va començar una investigació per denunciar les persones que van concentrar-se al carrer. 

Som Poble – ERC insisteix en la importància de complir l'ordre de confinament com a principal mesura davant la crisi sanitària. En aquest sentit, al mateix comunicat emès aquest dilluns critica l'actitud de l'alcalde Kenneth Martínez durant les darreres setmanes, a qui li retreu que s'acostés al domicili d'una veïna per felicitar-la pel seu aniversari el dia que complia 100 anys.

"L'Arxiu Comarcal del Baix Penedès compleix 25 anys de la seva inauguració" "Novetats sobre la remodelació de la C-31 a Calafell"