Premi per una alumna de la Bisbal pel concurs del Dia Mundial de l’Aigua

La Bisbal aprova també el protocol d'ús dels columbaris del Cementiri Municipal
Clara Vallès, rebent el seu premi. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

Clara Vallès, alumna del CEIP Ull de Vent de la Bisbal del Penedès, ha rebut un premi per haver quedat finalista de la 16a edició del Concurs Digital Infantil que organitza cada any Aqualia per Dia Mundial de l'Aigua. Vallès ha rebut una càmera subaquàtica de mans de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal, Leo Uceda, i del responsable del Servei Municipal d’Aigües, Josep Mestre.

El dibuix d’aquesta alumna de la Bisbal va ser seleccionat entre els més de 8.000 que es van rebre d'escolars de tot l'Estat espanyol i Portugal, els dos països on Aqualia presta el servei. El jurat va valorar la capacitat de Clara Vallès de representar el camí que segueix l’aigua des de la seva captació fins a la seva devolució al medi natural. Tots els treballs guanyadors i finalistes del certamen es poden veure a la web del concurs.

 

Aprovat el protocol d’ús dels columbaris del Cementiri Municipal

Per altra banda, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha aprovat el protocol d’ús dels columbaris del Cementiri Municipal. Aquest és un protocol que contempla normes d’ús i normes estètiques amb l’objectiu de mantenir la uniformitat del conjunt funerari. Entre els punts aprovats al protocol es destaca que cada moviment d’obrir o tancar el columbari l’ha de fer, obligatòriament, la funerària encarregada del Cementiri Municipal de la Bisbal del Penedès.

La capacitat màxima del columbari són quatre urnes cineràries. No es pot canviar el marbre existent per cap altre ni fer-li cap mena de variació. No es pot fer cap mena d’inscripció al marbre. Les inscripcions es faran en una placa d’acer inoxidable de 20 cm d’amplada per 10 cm d’alçada. Les flors es posaran únicament al gerro que té incorporat el columbari, no podent ocupar cap altre espai del columbari ni de la paret general de columbaris. Aquest protocol, proposat des de la regidoria de Sanitat, es publicarà a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i s’entregarà a aquelles persones que adquireixin un columbari.

"L'ANC engega les primàries independentistes al Vendrell i Calafell" "Brutícia, destrosses i ocupes, en un grup de cases al davant d'una escola de Coma-ruga"