Professors de l'Institut Andreu Nin del Vendrell se sumen al dejuni rotatiu pels presos

En aquest cas, la mesura serà fins al 21 de desembre
L'Institut Andreu Nin del Vendrell. | BP Diari

 

Una vintena de professors de l'Institut Andreu Nin del Vendrell han decidit sumar-se al dejuni rotatiu que des de fa una setmana ja fan una dotzena de docents de l'Institut Baix Penedès, també del Vendrell, en suport a la vaga de fam dels polítics catalans empresonats. Segons han explicat aquests mestres a RTV el Vendrell, la decisió de fer aquesta acció l'han pres després de veure als mitjans de comunicació la iniciativa dels seus companys de l'Institut Baix Penedès.

Així, una vintena d'ells han decidit adoptar-la també. Ho veuen com una manera de donar suport a la vaga de fam que des de fa gairebé dues setmanes estan duent a terme Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Turull. A diferència dels professors de l'INS Baix Penedès, que van anunciar que mantindrien la mesura fins que els polítics catalans aturessin la vaga de fam, els de l'INS Andreu Nin ho faran, en principi, fins al 21 de desembre, últim dia abans de les vacances de Nadal.

Ressò en altres instituts del país

Tal com van explicar els professors de l'Institut Baix Penedès a aquest mitjà, el dejuni consisteix a no consumir cap aliment sòlid durant 24 hores. Cada dia el realitza un dels mestres, i l'endemà un altre agafa el relleu. La iniciativa ja ha estat imitada en altres centres de Catalunya, com ara a l'Institut Dertosa de Tortosa. En aquest cas, els dejunis són de dotze hores i es faran els dies 12, 13, 14 i 17 de desembre.

Una altra mesura que s'ha pres en suport a la vaga de fam dels dirigents catalans que són a Lledoners és la de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès, que ha anunciat que enguany no farà la celebració del Nadal amb els seus treballadors per aquest motiu. La iniciativa dels quatre polítics catalans empresonats pretén denunciar, segons apunten, les traves que el Tribunal Constitucional està posant per endarrerir l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans.

"ÚLTIMA HORA: Atraquen amb arma blanca un supermercat del Vendrell" "Llorenç del Penedès estudia fer la recollida d'escombraries porta a porta"