El projecte de reutilització de llibres escolars arriba a 1.700 alumnes de Calafell

Representen el 78% dels que ho poden demanar
L'escola La Talaia de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Un total de 1.727 alumnes de Calafell participen aquest curs 2018-2019 en el projecte de reutilització de llibres escolars, que s'impulsa des de l'any 2007 per part del consistori. Aquesta xifra representa un 78% dels que ho poden demanar, el que pel govern suposa «un nou èxit d’aquesta iniciativa, que representa un important estalvi econòmic per a les famílies». El projecte està obert als alumnes de tercer a sisè de primària i dels quatre cursos de l’ESO.

Des de l'Ajuntament han recordat que els llibres de primer i segon de primària no estan inclosos a la iniciativa, perquè són molt difícils d'aprofitar, ja que en moltes ocasions tenen fitxes que cal emplenar. Per aquests casos, el consistori subvenciona el 30% del cost dels llibres als alumnes de primer i segon que estiguin empadronats al municipi. També es fa càrrec de tot el cost dels llibres de text per aquelles famílies que estan als Serveis Socials i que necessiten aquest ajut per la seva situació socioeconòmica. Aquest any són 90 les famílies que han rebut aquestes beques.

Estalvi d'entre 100 i 200 euros per alumne

La regidora d’Ensenyament de l'Ajuntament de Calafell, Lluïsa Llastra, ha explicat que «el fet que tres de cada quatre usuaris potencials d’aquest programa s’hi acullin és una bona notícia, perquè l’estalvi econòmic per a les famílies és important, i més en temps de crisi». Lastra ha afegit que aquest estalvi «pot ser de 100 a 200 euros per infant, depenent del curs i del centre».

La regidora també ha volgut destacar que aquest projecte «ajuda a formar els alumnes en valorar i conservar les coses i compartir l’esforç, també en plantejaments més sostenibles». L’Ajuntament de Calafell ha invertit aquest any 166.400 euros en l’adquisició de nous llibres. Cada any es fa una despesa per renovar els llibres que s’han de substituir perquè han canviat els continguts o perquè s’han fet malbé. D’ordinari, cada llibre es fa servir durant quatre cursos.

"La Marea Pensionista no defalleix i segueix protestant al Vendrell" "Una llacuna on abans hi havia un pàrquing de cotxes, a les Madrigueres del Vendrell"