La Generalitat ampliarà i remodelarà l'escola La Parellada de Santa Oliva

El projecte, que acabarà amb els barracons, podria ser una realitat l'any 2020

 

L'escola La Parellada de Santa Oliva veu la llum al final de túnel. Després d'anys de demanar-ho, finalment la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat que durà a terme una remodelació del centre escolar que permetrà posar el punt final a l'etapa dels barracons. Així ho va anunciar el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, en una visita a l'escola i al municipi que va fer el passat divendres 16 de novembre.

 

Una realitat a partir de l'any 2020

El compromís d'Ensenyament culmina, segons l'Ajuntament, «una feina de sis mesos intensos per part de la direcció de l'escola i de l'alcaldia del municipi». El projecte suposarà la remodelació del centre i, també, la seva ampliació, ja que es construirà mitja línia més. Tot plegat comportarà que desapareguin els històrics barracons. El mateix Josep Bargalló va donar algunes pistes del calendari, apuntant que el projecte podria ser una realitat «l'any 2020».

Tant l'alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, com el director de l'escola, Hugo Cardillo, s'havien posat com a objectiu aconseguir aquesta remodelació, destacant que el centre no rep cap inversió des de fa molts anys. Aquest 2018 s'han fet algunes actuacions petites amb un augment de la dotació pressupostària, però caldrà fer-hi més inversions l'any que ve abans que la Generalitat desenvolupi la remodelació. Carreras ha assegurat que l'escola La Parellada «és un dels pilars del nostre municipi, amb el qual és obligatori fer el màxim possible perquè tots els vilatans la puguin veure com a punt de referència en tots els aspectes».

Solucions per l'augment de la matrícula viva

Durant les últimes setmanes hi ha hagut diverses reunions entre els responsables de les àrees d'Educació dels diferents municipis del Baix Penedès i membres dels Serveis Territorials d'Ensenyament. Una de les peticions que s'han traslladat des de la comarca, bàsicament des dels municipis de la costa, és que es donin solucions pel continuat augment de la matrícula vivaque els dos últims cursos s'ha disparat al Vendrell, Calafell i Cunit.

"Rutes teatralitzades a la Via Augusta del Vendrell" "Calafell arreglarà les voreres de diferents urbanitzacions"