Una entitat del Vendrell, reconeguda pel suport a les mesures penals alternatives

La Residència d'Avis la Muntanyeta acull persones que han de fer treballs en benefici de la comunitat
Treballadores de la residència, amb el reconeixement que van rebre. | Ajuntament del Vendrell

 

La Residència d'Avis la Muntanyeta del Vendrell ha estat una de les entitats que ha rebut un reconeixement per part del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca en l'àmbit de les mesures penals alternatives. Els reconeixements es van entregar aquest dimarts 25 de setembre a l'antiga presó Model de Barcelona, i per part de la residència d'avis vendrellenca hi van ser presents la seva directora, Lucía Buenavida, i part del seu equip.

D'aquesta manera, Justícia destaca la feina que es fa en aquest centre en l'àmbit de les mesures penals alternatives, ajudant en la rehabilitació i reinserció de les persones adultes o menors que estan sotmeses a mesures penals. Unes mesures que permeten als òrgans judicials donar respostes menys aflictives que les privacions de llibertat per cometre faltes o delictes lleus o menys greus.

Tasques en benefici de la comunitat

L'internament en un centre és substituït per fer un treball en benefici de la comunitat. En el cas de la residència La Muntanyeta, aquests treballs consisteixen a fer tasques de manteniment, bugaderia, cuina, animació o acompanyament. Des del Departament de Justícia de la Generalitat han volgut destacar «la feina incansable de tants i tants professionals que dediquen esforços a aconseguir que els interns tinguin un horitzó d’oportunitat, que és la rehabilitació i reinserció com a objectiu, en comptes del càstig».

A més de la Residència d'Avis la Muntanyeta, també es van distingir altres institucions i entitats que col·laboren en l’àmbit penitenciari o que faciliten que es portin a terme mesures penals alternatives, com són la Fundació IRES, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran o les quadres Mas Tallapedra de Reus. Entre les persones que van rebre la distinció, hi ha set treballadors de presons guardonats per la seva col·laboració en la definició de nous protocols de convivència a les presons i set més que van ser distingits per la seva actuació en la resolució de conflictes als centres.

"El Vendrell inaugura aquest dissabte el carrer de l'1 d'octubre" "Més de 180 nens i nenes de Cunit han gaudit del Casal d'Estiu"