El Museu Deu impulsa rutes per conèixer els orígens del Vendrell i de Coma-ruga

Les rutes es fan tant en català com en castellà
Les rutes permeten conèixer els orígens de Coma-ruga i el Vendrell. | ARXIU COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS / FAMÍLIA TRILLAS
 

Setmana intensa d'activitats al Museu Deu del Vendrell, en la qual destaquen dues rutes patrimonials que es fan el dimecres i el dijous per conèixer els orígens del Vendrell i de Coma-ruga. Des del museu vendrellenc han destacat que l'objectiu d'oferir activitats vinculades al territori és perquè el Museu Deu no sigui només un espai on es mostren obres d'art, sinó que sigui «un centre viu i obert a tothom, espai de debat i de diàleg».

Els orígens de Coma-ruga

La primera ruta programada tindrà lloc el dimecres 15 de juliol i serà per descobrir els orígens de Coma-ruga, repassant l'evolució que va portar a aquesta zona pantanosa a convertir-se en un nucli turístic amb grans avingudes. Es podran veure imatges antigues de balnearis ja desapareguts, de les aigües cristal·lines o les cases indianes, i conèixer l'aventura americana dels germans Trillas o la història del pilot de motos Ramon Torras.

També es farà un passeig fins a l'església de Sant Ramon, on es podran contemplar els mosaics de l'artista Santiago Padrós. El punt de sortida serà l'oficina de turisme de Coma-ruga i el preu, de cinc euros. A les 18.00 hores es farà la ruta en castellà i a les 19.00 hores, en català. Cal fer inscripció prèvia al telèfon 977 68 00 10 o al mail rutesculturals@elvendrell.net

El Vendrell dels ibers, els senyors feudals i els pirates

El dijous 16 de juliol serà el torn del Vendrell, amb una ruta pel nucli antic en la qual s'explicaran històries d'ibers, senyors feudals i pirates, a més de descobrir anècdotes vinculades al Portal del Pardo, al temple barroc de Sant Salvador o sobre les pintures de la plaça dels germans Ramon i Vidales. També es visitarà la Sala de les Catifes del Museu Deu.

La ruta manté el mateix horari i preu que la de Coma-ruga, aquest cop amb sortida des del Museu Deu. Aquesta iniciativa es mantindrà durant tots els dimecres i dijous dels mesos d'estiu.

"Es dispara la població d'eriçons a Calafell" "Calafell posa minideixalleries per a residus tecnològics i elèctrics"