Salut analitza l'entorn de la dona del Vendrell amb coronavirus per aïllar el focus

S'estan fent analítiques a l'entorn més pròxim
L'entrada a urgències de l'Hospital del Vendrell. | BP Diari
 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha comparegut davant els mitjans per explicar l'última hora del cas de coronavirus que aquest dimecres 11 de març es va confirmar a la ciutat. Es tracta d'una dona de 39 anys que s'hauria contagiat al seu lloc de treball de Barcelona, per contacte amb un company de feina que també va donar positiu de covid-19 després de viatjar a Itàlia.

Martínez ha explicat que el Departament de Salut està «analitzant l'entorn immediat de la pacient», conformat per la família i els contactes pròxims, amb l'objectiu «d'aïllar el focus del virus». En aquest sentit, s'estan fent analítiques a diverses persones, els resultats de les quals es tindran «en 24 o 48 hores». Alguns estan aïllats a casa i altres es troben sota control a l'Hospital del Vendrell. Pel que fa a la dona amb covid-19, els seus símptomes segueixen sent «lleus» i Martínez ha desitjat la seva «prompta recuperació».

Controlant dues ciutadanes estrangeres

Paral·lelament, l'Hospital del Vendrell també controla dues pacients més que han mostrat símptomes compatibles amb el virus. En aquest cas, formen part d'un grup de ciutadans estrangers «del nord d'Europa» que estaven de pas pel municipi. L'alcalde ha apuntat que no estaven allotjats al municipi, sinó que estaven de pas. Van dirigir-se a l'hospital vendrellenc perquè dues persones d'aquest grup es trobaven malament. També s'estan esperant els resultats de les anàlisis.  

Mesures de l'Ajuntament del Vendrell

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat diverses mesures que tindran vigència durant els pròxims quinze dies a partir d'aquest mateix dijous 12 de març. Entre elles hi ha el tancament dels tres casals d'avis i del centre de dia de la Muntanyeta, el tancament dels museus, auditoris i teatres, la suspensió dels mercats del divendres al Vendrell i el dissabte a Coma-ruga, i l'anul·lament de les activitats extraescolar.  

"🐭 Nova ofensiva contra les plagues de rates i insectes a Calafell" "L'organització del Farrastoltes del Vendrell dubta de la continuïtat de la festa"