Sant Jaume dels Domenys celebra la cavalcada amb un «Baltasar de veritat»

Tots els nuclis del municipi han pogut gaudir d'un rei negre de veritat
Un dels equips de Reis d'Orient de Sant Jaume dels Domenys. | Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys

 

Sant Jaume dels Domenys és un dels municipis del Baix Penedès que disposa de «Baltasars de veritat» a la seva cavalcada dels Reis Mags d'Orient. El municipi compta amb dos equips complets de Reis amb patges que es reparteixen la feina per arribar a tots els nuclis i poder deixar els regals a tots els nens i nenes. Des de fa anys, en un d'aquests equips es compta amb un veí d'origen africà que fa de Baltasar.

Enguany, a més, també han pogut comptar amb un altre «Baltasar de veritat» pel segon equip, amb el qual tots els nuclis del municipi han pogut gaudir de la seva presència. D'aquesta manera, aquest passat dissabte 5 de gener, Ses Majestats els Reis d'Orient han passat carregats de regals per tots els nuclis de Sant Jaume, fent parada a les societats de Sant Jaume, el Papiolet, Cornudella, la Torregassa i Lletger. La música els ha acompanyat en tot moment. Abans havien passat per l'església parroquial per fer una ofrena al nen Jesús i recollir la clau que obre la porta de totes les cases de mans de l'alcalde.

La campanya "Un Baltasar de veritat»

Els últims anys s'ha impulsat, cada cop de manera més insistent, la campanya «Un Baltasar de veritat» perquè a les diferents cavalcades dels Reis d'Orient es compti amb un Rei negre de veritat, abandonant la pràctica de pintar a una persona blanca. Tot i que la campanya se centra, principalment, a les grans ciutats i les capitals de la comarca, per la complexitat que suposa dur-la a terme en pobles més petits, a Sant Jaume han estat capaços de trobar dos veïns que s'han posat a la pell del Rei negre.

L'ONG Casa Nostra Casa Vostra, que impulsa la campanya, va informar abans del dia 5 que aquest 2019 només vuit capitals de comarca catalanes no tenien un Baltasar «de veritat», una de les quals era la del Baix Penedès, el Vendrell. En canvi, en ciutats com Reus o Valls sí que han tingut, per primer cop, un Rei negre de veritat.

El segon equip de Reis d'Orient de Sant Jaume, també amb un «Baltasar de veritat». | Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys

 

"ÚLTIMA HORA: Cau al Vendrell el 2n premi de la Loteria del Nen" "Descarten que les targetes trobades a Roda i Coma-ruga siguin marques pels lladres"