Els sindicats valoren positivament l'acord assolit amb la direcció de Saint Gobain

Les organitzacions informen la plantilla dels termes concrets i anuncien el final de la vaga aquest dimarts

Els sindicats que representen la plantilla de Saint Gobain —CGT, CCOO i UGT— han valorat amb satisfacció l'acord tancat amb la direcció de l'empresa aquest diumenge a la matinada. Aquest dilluns al migdia han informat dels detalls finals l'assemblea de treballadors, que han respost de forma gairebé unànime a favor dels termes acordats, segons ha subratllat el president del comitè d'empresa, José Alberto García. Entre altres aspectes, es preveu recol·locar tota la plantilla de la planta de Glass dins del grup, prioritzant la planta de Sekurit a l'Arboç i altres del grup a Catalunya. L'acord ha suposat el desbloqueig el centre logístic de Bellvei i la desconvocatòria de la vaga a partir de demà dimarts a les sis de la matinada.

Segons CCOO, l'acord suposa donar una «solució no traumàtica» al conflicte i permetrà «garantir la màxima ocupació possible». Queda pendent ara de concretar el pla social i les baixes incentivades per a les persones de més de 60 anys. Els treballadors que no vulguin ser recol·locats, cobraran indemnitzacions de 15.000 euros els que tinguin una antiguitat inferior a un any; 30.000, en el cas que sigui inferior a quatre anys; i 30.000 més 60 dies per any treballat, sense límit de mensualitats, pels que superin els quatre anys.

L'empresa també ha ofert una garantia de viabilitat de quatre anys de la planta de Sekurit: en cas de cessar l'activitat, s'aplicarien aquestes mateixes condicions als treballadors. «Les condicions són millors que les de Nissan», ha subratllat el president del comitè d'empresa, satisfet pel resultat.

"Urgent: Decisió final dels treballadors de Saint Gobain després de 15 hores de reunió" "En marxa la reunió entre treballadors i direcció de Sant-Gobain"