Tallada la carretera del Vendrell a Sant Salvador pel desbordament de la riera

El Montmell ha acumulat 133 litres per metre quadrat, un dels registres més alts de Catalunya

El Baix Penedès ha rebut la passada nit les restes de l'huracà Leslie, en forma d'una forta tempesta que ha deixat alguns registres d'acumulació d'aigua molt elevats. Les pluges van començar al voltant de les sis de la tarda d'aquest diumenge 14 d'octubre i es van allargar fins a les dues de la nit, amb moments de molta intensitat. El principal registre d'acumulació de precipitacions ha estat al Montmell, amb 133 litres per metre quadrat, un dels més alts de tot Catalunya. El municipi també ha liderat la intensitat de la pluja, amb 41 litres en només trenta minuts, alhora que s'han registrat ratxes de vent de 26,9 metres per segon.

Al Vendrell van caure 23,1 litres per metre quadrat en només mitja hora. La riera de la Bisbal, que baixava amb força per l'aigua recollida a l'interior, es va desbordar a la zona on es troba amb el torrent del Lluc, això va fer que, cap a les onze de la nit, es desbordés cap a la carretera que va del Vendrell a Sant Salvador. Algun vehicle es va veure sorprès, però els seus ocupants van poder sortir sense problema. Bombers i policia local van tallar el pas cap a la carretera des de l'avinguda de Jaume Carner. La via segueix tallada aquest dilluns al matí perquè s'estan fent tasques de neteja del fang i la runa acumulats.

Operaris traient arbres a la zona dels barris marítims del Vendrell. | BP Diari

 

Arbres caiguts i una canonada trencada

Una altra incidència al Vendrell ha estat el trencament d'una canonada al centre, que des del consistori apunten que no afectarà el subministrament d'aigua, tot i que en alguna zona es pot notar una baixada de pressió. Als barris marítims el principal problema no va ser l'aigua, a diferència d'altres vegades, sinó el vent, que va fer tombar alguns arbres. Això va passar a l'alberg de Santa Maria del Mar, on aquest matí els operaris de Medi Ambient retiraven diversos pins que havien caigut. També es va tallar el pas per la carretera que va del Vendrell a Calafell per la platja.   

El pont de Calafell Platja, completament inundat. | BP Diari

 

Incidències a Calafell, Cunit i l'Arboç

A Calafell, l'estació meteorològica situada a l'Ajuntament ha registrat 97,4 litres per metre quadrat. Algunes zones de Calafell Platja i Segur Platja van acumular molta aigua, raó per la qual es va tallar el trànsit al Passeig Marítim de Segur. El pont que passa per sota la via a la Platja també va quedar inundat, com és habitual. El pàrquing del Blanquet ha quedat ple de fang, i els operaris el netejaven aquest matí. A Cunit, la riera de Clariana va baixar amb força, provocant alguns desperfectes a la platja, mentre que a l'Arboç es va tallar el camí de Masia Papiol per accedir a Can Joliu per la quantitat d'aigua que baixava per la riera. 

Desperfectes a la platja de Cunit. | Jaume Casañas

 

"ATENCIÓ: Un home mor atropellat mentre creuava la C-31, al Baix Penedès" "HOMICIDI: Detinguda una dona per l'assassinat de la seva parella al Vendrell"