Troben cinc senglars morts i abandonats al camp al Baix Penedès

Els fets s'han posat en coneixement del Seprona, la policia local i els agents forestals
Imatge dels senglars morts que s'han trobat al Baix Penedès. | Cedida
 

Un total de cinc senglars han aparegut morts amb trets de bala i abandonats al mig del camp en una zona situada entre l'Arboç i Lleger. La macabra troballa la va aquest dimarts fer un ciutadà que passava per la zona, que concretament era la riera de Marmellar al seu pas per sota del pont de l'autopista AP-7. Segons explica el mateix ciutadà a través de les xarxes socials, els senglars són de talla mitjana i tots ells presenten una ferida de bala.

Els fets han estat posats en coneixement del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, així com dels Agents Rurals i la policia local de l'Arboç. Estudiaran si s'ha produït un delicte ecològic pel fet de deixar abandonats els cossos dels animals morts al mig del medi natural

Durant els últims mesos ha augmentat molt la presència de senglars en alguns punts del Baix Penedès. La zona entre l'Arboç, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys és un d'aquests punts, on s'han vist diversos senglars a prop de zones habitades. La sobrepoblació de l'espècie ha comportat que s'hagi allargat el període de batudes destinades a fer un control poblacional. Si abans es feien durant cinc mesos, ara s'ha ampliat a set, de setembre a març.

Manifestació contra la caça a Llorenç

Per altra banda, aquest passat diumenge va tenir lloc a Llorenç del Penedès una manifestació de protesta contra la caça, impulsada per la plataforma No a la Caça. L'acte es va fer per demanar que es prohibeixi la caça al municipi. Els impulsors de la protesta van lamentar, en declaracions a RTV el Vendrell, que l'entorn natural de Llorenç «és molt petit i està envaït pels caçadors», afegint que durant l'època de caça la resta de veïns pateixen «un toc de queda» forçós que els impedeix gaudir de la natura. 

"El Vendrell destina 20 persones d'un pla d'ocupació a netejar carrers i treure herbes" "El Vendrell es vol concentrar en el Tabaris abans d'encarar el futur del Brisamar"