Veïns del Francàs, al Vendrell, denuncien abocaments de deixalles al costat de l'N-340

Temen que l'acumulació de brutícia comporti problemes de salubritat
Algunes de les deixalles que s'acumulen al costat de l'N-340. | BP Diari

 

Veïns del nucli del Francàs, al Vendrell, han denunciat als mitjans de comunicació diversos abocaments de residus que s'acumulen al costat de l'N-340, a l'altra banda del carrer d'Amadeu Vives. Andrea Delgado, secretària de l'associació Millorem el Francàs, ha explicat que es tracta de «tres abocaments il·legals que hi ha al camí que servia de sortida de l'antic restaurant Masia Francàs», que fa diversos anys que està tancat.

En una zona boscosa s'acumulen tota mena de residus com ara ampolles, capses, plàstics o fustes, entre d'altres. Els veïns d'un bloc de pisos situat a l'altra banda de la carretera veuen les deixalles des dels seus habitatges, i van denunciar aquesta situació l'estiu de l'any passat, tant a l'Ajuntament del Vendrell com a la policia local. «Van venir diverses vegades els policies, que es van endur restes de les deixalles per determinar de qui eren, però no hem tornat a saber res més», lamenta Delgado.

La procedència de les deixalles

Un aspecte que cal aclarir és d'on provenen les deixalles. La Masia Francàs fa anys que no està tancada al públic, però els veïns asseguren que en determinats moments hi ha activitat, es veuen els llums oberts i s'hi sent soroll. Fonts de l'Ajuntament del Vendrell expliquen que la policia local té ordre de passar-hi  per determinar si hi ha alguna mena d'activitat o no. També apunten que el camí on s'acumulen les brosses no és municipal.

Els veïns demanen que s'actuï davant aquest problema d'insalubritat. «Des dels habitatges veiem com les rates travessen la carretera, i hem hagut de posar diverses rateres als jardins de la part de darrere», afirma la secretària de Millorem el Francàs. Des de la Xarxa Vendrellenca afegeixen que enviaran informació a l'Ajuntament amb fotos i vídeos, tot i que aclareixen que no saben qui està fent aquests abocaments.

Tota mena de residus s'acumulen a la zona. | BP Diari

 

També et pot interessar:

"🚨Calafell vol acabar amb el masclisme i el sexisme a l'oci nocturn" "⚫ EL VENDRELL, DE DOL: Mor el conegut periodista Josep Huguet"