El Vendrell torna a demanar més freqüència de trens de Rodalies

El ple aprova l'enèsima proposta per instar que tots els trens de la R4 arribin fins a Sant Vicenç de Calders
El Vendrell demana més trens de Rodalies. | Cedida

 

El ple de l'Ajuntament del Vendrell d'aquest dimarts 31 de juliol ha aprovat una proposta del grup municipal d'ERC per demanar que els trens de la línia R4 de Rodalies que actualment finalitzen el seu trajecte a Vilafranca del Penedès —i que després queden varats a l’estació dels Monjos— continuïn el seu servei fins a l’estació de Sant Vicenç de Calders. D'aquesta manera, s'augmentaria la freqüència de trens en aquesta línia, que durant la major part del dia és ara d'un tren cada hora.

Aquesta és una petició que hi ha des de fa temps al Vendrell, amb altres propostes o mocions similars que s'han aprovat anteriorment. L'actual proposta és perquè el consistori faci aquesta petició a les autoritats i organismes competents, que són el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l'Autoritat Territorial de Mobilitat de Tarragona, ADIF i RENFE. També es demana que els trens de la línia R4 que actualment inicien el seu recorregut a l’estació de Vilafranca del Penedès, ho facin des de l’estació de Sant Vicenç de Calders.

Mal estat de l'estació

Tot i l'aprovació per unanimitat de la moció, poca confiança han mostrat els grups municipals que hi hagi cap canvi al respecte. Per això, des de Som Poble han demanat que el consistori lideri diferents mobilitzacions per forçar a les autoritats competents a donar una resposta. Diferents grups també han criticat que l'estat de l'estació de Renfe del Vendrell no és el més adequat i que, amb les obres del tercer fil, la distància entre els combois i l'andana encara ha augmentat més. Si abans era de 30 centímetres, ara és de 40, han afirmat.

El ple d'aquest dimarts també ha servit per aprovar dues mocions del grup municipal de Sí Se Puede, una per impulsar la recuperació del Camí de Ronda de les platges i l'altra, presentada conjuntament amb Ciutadans, per donar suport «a les demandes del Comitè d’Empresa de la Xarxa Santa Tecla i instar al Departament de Salut de la Generalitat a prendre les mesures necessàries per evitar la saturació laboral i dels serveis mèdics que ha denunciat el mateix personal sanitari».

"La música, protagonista de l'agost a Calafell amb el Sonaestiu" "Sant Jaume dels Domenys instal·la una nova marquesina al barri de l'Hostal"