El Vendrell acosta el patrimoni cultural local a les escoles

S'han preparat una cinquantena d'activitats pel curs 2019-2020
El Vendrell ha presentat el programa d'activitats educatives pel curs 2019-2020. | Ajuntament del Vendrell

 

Un dels puntals de l'ensenyament al Vendrell és la relació entre els alumnes i el patrimoni cultural local, a través de les activitats que es fan anualment als múltiples museus de la ciutat. Aquest curs 2019-2020, això no serà diferent, i des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell s'ha preparat un complet programa d'activitats educatives que es faran als diferents equipaments culturals.

 

Descobrir el patrimoni cultural del Vendrell

D'aquesta manera, el Museu Deu, el Museu Apel·les Fenosa, el Museu Arqueològic, la Casa nadiua de Pau Casals, el Museu Pau Casals, el Museu Àngel Guimerà i la Biblioteca pública Terra Baixa ofereixen propostes que són un complement al currículum escolar i que, alhora, permeten als alumnes descobrir el patrimoni i la riquesa cultural del Vendrell.

Tal com ha explicat la regidora d'Educació i Cultura, Sílvia Vaquero, «totes les activitats estan dissenyades per arribar als més petits, per contribuir a forjar-los un pensament crític i, alhora, per transmetre valors com la tolerància o la coneixença dels altres». L'Ajuntament ha elaborat un dossier que s'ha fet arribar a les escoles on s'hi detallen totes les propostes de cada equipament, separades per àrees o per calendari.

La Capital de la Cultura Catalana 2020

Una novetat d'aquest curs està relacionada amb el fet que el Vendrell serà el 2020 Capital de la Cultura Catalana. Per aquest motiu, s'ha ofert a les escoles que puguin incloure aquest projecte dins el currículum, a través dels quatre eixos en els quals es dividirà l'esdeveniment, que són la gastronomia, les lletres, les arts i el patrimoni. La regidora de Cultura ha aclarit que l'oferta no és un programa tancat, i que, si algun docent vol tractar algun altre tema o necessita assessorament sobre qüestions relacionades amb la cultura i el patrimoni local, la regidoria s’hi mostra totalment oberta i disposada.

"El Grup de Dones del Vendrell inicia una nova etapa estrenant local" "Arxiven la denúncia de l'exportaveu d'ERC de la Bisbal contra l'alcaldessa Agnès Ferré"