El Vendrell reclamarà a la Generalitat la resta del deute de les escoles bressol

La justícia ha obligat a retornar a una trentena de consistoris les subvencions del 2012 al 2015
L'escola bressol Ralet Ralet del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha avançat a aquest mitjà que reclamarà la resta del deute que la Generalitat de Catalunya té amb el consistori per la subvenció de les escoles bressol, que el Govern català va deixar de donar el 2012. El del Vendrell és un dels trenta consistoris catalans que van reclamar aquests diners a través de la justícia. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de principis del 2018 els va donar la raó.

La Generalitat ja deu un milió d'euros a l'Ajuntament del Vendrell

La sentència ja és ferma, després que recentment la justícia desestimés els diferents recursos de la Generalitat, amb el qual el Vendrell ha de rebre prop d'un milió d'euros corresponents a la subvenció de 1.300 euros per alumne dels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015. Amb aquest precedent, el consistori vendrellenc ha afirmat que reclamarà també l'import dels cursos següents, com a mínim els quatre que van del 2015 al 2019.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, no ha descartat que es torni a usar la via judicial, tot i que totes les opcions estan obertes. La Generalitat ha d'oferir un pla de pagament als consistoris per retornar aquest deute, i al pla s'hi podria sumar el deute dels cursos més recents. Tot i això, Martínez afegeix que aquest assumpte no s'ha parlat amb responsables de la conselleria d'Educació de la Generalitat. 

La retallada del 2012

Les retallades de la Generalitat al finançament de les escoles bressol es van produir a partir del 2012, en plena època de crisi econòmica. La retirada de la subvenció va fer que ajuntaments com el del Vendrell es trobessin, d'un curs per l'altre, sense una aportació d'uns 300.000 euros per curs de la Generalitat. Per obtenir recursos, la Diputació es va fer càrrec d'una part d'aquests diners, mentre que l'Ajuntament va haver d'augmentar la seva aportació i també es va apujar la quota de les famílies. Això va provocar una baixada d'usuaris. El gener del 2018, el TSJC va sentenciar que la Generalitat també era responsable del finançament de les escoles bressol del Principat.

 

També et pot interessar:

El nucli del Vendrell enterra la sectorització escolar.

"Rècord de públic i de participació a la Rua de Carnaval de Sant Jaume dels Domenys" "El Vendrell ensenya autodefensa a les dones"