El Vendrell posa dues sancions per abocament de residus en el marc de l'«operació matalàs»

El consistori valora positivament la campanya, que ha servit per vigilar 67 punts calents del municipi
Agents de la policia local, analitzant restes de brossa al Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell i la policia local han valorat de forma positiva el dispositiu per evitar abocaments a la via pública que es va dur a terme l'última setmana d'agost, un dels moments on més augmenten aquestes accions. Segons ha explicat l'alcalde, Kenneth Martínez, «el nivell de difusió de la campanya ha estat bo» i s'ha constatat que alguns punts conflictius on altres anys hi havia acumulació de deixalles, com el Mas d'en Gual, aquest any han quedat lliures d'aquest problema.

Vigilància a 67 punts del municipi

L'operatiu policial es va fer durant set dies mitjançant una patrulla d'incògnit, que va vigilar 67 punts calents del municipi. En total es van destinar 146 hores a aquest patrullatge. A més a més, es van rebre una gran quantitat d'avisos de veïns sobre abocaments il·legals. Després de fer les comprovacions pertinents, la policia va poder determinar els responsables de dos dels abocaments, els quals ja ha sancionat, mentre que altres casos encara s'estan investigant.

Una de les sancions va ser per un abocament el dia 24 d'agost, mentre que l'altra va ser pel llançament de diversos matalassos al carrer Transversal. De retruc d'aquesta vigilància, la policia també va poder fer una detenció el dia 31 d'agost per un delicte contra la salut pública, per un individu que estava venent droga. De cara a minimitzar el llançament de deixalles al carrer, la regidora de Recollida de Residus, Núria Rovira, creu que «tota la població ha de contribuir a educar, ja que la millor estratègia per prevenir els residus és no generar-ne».

 

El Vendrell recicla un 34% de mobles, runa i poda

Rovira ha explicat que el reciclatge de runa, poda i mobles ha experimentat una millora al Vendrell l'últim any, i que ara es recicla un 34% d'aquests residus, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). Les trucades per usar el servei de recollida han passat de les 344 del 2018 a les 433 del 2019, mentre que els sacs de poda que s'han recollit diàriament els mesos d'estiu han estat 50, quan l'any passat eren 20. Tot i això, admet que encara queda «camí per recórrer». Una de les accions que es faran aviat serà la de posar adhesius als contenidors informant dels passos que cal fer per usar el servei de recollida de mobles i runa. 

Els adhesius que es posaran als contenidors del Vendrell. | BP Diari

 

"En Comú Podem Calafell assistirà als dos actes de la Diada" "Arriba la desena edició de la pedalada popular de Cunit"